Uuring: lätlased ja leedulased on auto ostmisel kokkuhoidlikumad

SEB ülebaltiline uuring näitab, et üle poole Lätis ja Leedus autoostu kavandavatest inimestest ei planeeri kulutada rohkem kui 5000 eurot.

Eestlastest kavatseb 20 protsenti inimestest soetada auto hinnaklassis 10-20 000 eurot, lätlastest ja leedulastest plaanib seda teha ligikaudu 10 protsenti.

„Kuna Eestis ostetakse uuemaid ja kallemaid autosid, siis on liising endiselt kõige populaarsem autoostu finantseerimise valik, mida kasutab üle poolte autoostjatest. Enim kasutatakse liisingut uute autode soetamisel,“ lausus SEB Liisingu tegevdirektor Ainar Leppänen.

„Leedus planeeritakse autoostule kulutada vähem raha ning vaadatakse vanemate kasutatud autode poole. Sellest tulenevalt plaanib auto soetamisel liisingut kasutada iga kolmas autoostja," ütles Leppänen. Ta lisas, et lätlased on oma soovidelt sarnasemad eestlastele, kes võimalusel eelistavad vähemkasutatud autosid ning sellest tulenevalt kasutavad autoostul julgemalt liisingut.

Nii eestlase, lätlase kui leedulase jaoks on liisingupakkuja valikul kõige olulisemaks kuumakse suurus, intress ning liisinglepinguga seotud lisakulude läbipaistvus. „Liising on finantsteenus, mille valikul usaldab autoostja ennekõike professionaale, toimugu autoost siis Eestis, Lätis või Leedus“ sõnas Leppänen.

Eestis, Lätis ja Leedus osales uuringus 2754 inimest, 944 meest ja 1810 naist vanuses 18-79.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara