Kindlustusmaaklerite müügiedu pani seltsid tegutsema

Kindlustusmaaklerite seltsi uus tegevjuht Kaido Tropp andis intervjuu haldusuudised.ee teemaveebi juhile ja ütles, et need nõuded mis on püstitatud müügikvaliteedile peaksid kehtima ka kindlustusseltsidele. Samas on maaklerite netimüügi edu pannud ka seltse investeerima oma arendustegevustesse.

Tropp ütles, et numbreid vaadates on pea 50% kogu kahjukindlustusest käib läbi maaklerite vahenduse. „See näitab, et eestlasele meeldib tooteid võrrelda. Me kasutame hästi palju interneti ja tahame leida endale parima toote ja hinna. Maaklerid on siin kindlasti olnud kindlustusseltsidest innovatiivsemad, nad on rohkem mõelnud, kuidas jõuda kliendile lähemale. Tundub, et viimasel ajal on just maaklerite tegevus sundinud  kindlustusseltse rohkem arendustegevusse investeerima. Võib öelda, et selle kahe sektori konkurents on kliendile lõppkokkuvõttes palju kasulikumaks osutunud,“ selgitas Tropp.

Kas võib prognoosida, et seltsidel hakkab nende palgal olevate agentide hulk kahanema?
Kindlasti tuleb elu- ja kahjukindlustust eraldi vaadata ja sõltub paljuski kindlustusettevõtte eripärast. Praegu tegutseb Eestis ka selliseid seltse kellel endal müügivõrku polegi, enamasti küll välismaal olevate seltside filiaalid, need ongi 100% maaklerkanalist sõltuvad. Teine suurem trend on praegu, et aina rohkem kolib müük interneti.

Innovatsioon, millele viitasin, näitasi, et varasemalt olid maaklerid varmad oma müügikanaleid arendama, nüüd võib öelda, et seltsid teevad sama. Nad on aru saanud, et tulu tuleb sealt. Maaklerite edu on sundinud seltse oma müügikanaleid arendama, kindlustusvõtjale on sellest ainult hea. Eks hinnasurve hakkab tulevikus ka seltse mõjutama, kui klient vaatab, et müügikulu on 10 või 20%, siis küsib ta soodsamat pakkumist. Muutused on tulemas nii või teisiti - kas erodirektiiviga või varem,  kui Eestis otsustatakse sellele põhimõttele juba enne üle minna.

Intervjuu täistekst on leotav SIIT.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara