Kui kallilt välismaal müüa?

Oma toodangut piiri taha müüvad ettevõtted võtavad välismaal müüdavate tootede hinna määramisel arvesse omahinda, soovitavat marginaali ning sihtturu hinnataset.

Käsitöö palkmaju tootva OÜ Hobbiton Home tegevjuhi Andrus Prangli sõnul määravad nad hinna põhiliselt toote ning teenuse omahinna järgi, lisades sellele mõistliku marginaali, kirjutab 2. oktoobri Äripäev tööstuse rubriigis.

Lõplik majade hind kujuneb kliendiga läbirääkimiste käigus ning see, kui palju nõustutakse hinda marginaali arvel langetama, oleneb käsil olevate tööde järjekorrast. "Kui on vähem tellimusi ees, oleme ka hinna suhtes nõus rohkem järele andma, et tellimuste maht täis saada," selgitas Prangli.

70% toodangust välismaale eksportiva ettevõtte tootehinnad välismaal ei erine Eestis pakutavast. "Konkureerime välismaal põhiliselt teiste Ida-Euroopa toodetega, mistõttu on olemas üsna tuntav hinnakonkurents ning kindlasti ei saa me küsida välismaal kõrget hinda," selgitas Prangli. Siiski kipub Hobbiton Home'i majade hind olema kõrgemas hinnaklassis toote kvaliteeditaseme tõttu.

Loe Äripäevast, mis arvavad hinna kujunemisest kohvereid tootva Playluggage OÜ, Tahe Outdoors OÜ. Loe ka milliseid soovitusi jagatakse toote hinnastamisel välisriigis.

 

Osale arutelus

  • Triin Adamson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara