Numbriliikuvus 2014: võitja Elisa, kaotaja Tele2 Eesti

Tehnilise Järelvalve Ameti statistika kohaselt liikus 2014 aasta jooksul kõige rohkem kliente Elisasse ja lahkus Tele2 Eestist.

Kokku liikus 2014. aastal 78 370 numbrit, millest 70 684 olid mobiiltelefoni- ja 7686 tavatelefoninumbrid. Kokku tühistati 59 640 numbri teisaldamise avaldust, millest 55 701 olid mobiiltelefoni- ja 3939 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused.

Elisa Eesti sai numbriliikuvuse tulemusena endale aasta jooksul juurde 6285 numbrit ning Tele2 Eestil vähenes 6159 numbri võrra.

"Meedias tähelepanu saav operaatoritevaheline numbriliikuvus näitab ainult seda kui palju üks operaator teise klientide suunas aktiivset müügitööd teeb, kuid palju suurem osa ärist on teenuste müük uutele kliendisegmentidele,” ütles Tele2 Eesti tegevjuht Argo Virkebau. 

"Konkurents telekomisektoris on järjest tihedam ja kui seni keskendusime rohkem klientide hoidmisele siis neljandas kvartalis hakkasime agressiivsemalt ka konkurentide suunal pakkumisi tegema ja meile tuli teistelt operaatoritelt rohkem kliente juurde kui lahkus," rääkis Virkebau. Ta lisas, et möödunud aasta viimases kvartalis jäid nad numbriliikuvusega plussi, kuid Elisa tehniliste süsteemide rikete tõttu katkestati detsembri kahel viimasel päeval 147 kliendi ületulek Tele2-te, mis mõjutas nii kuu kui kvartali tulemust.

Kogu numbriliikuvuse vahe statistikat saab sideettevõtjate lõikes vaadata SIIT.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara