8 nippi, kuidas teha vähem tööd parema tulemusega

Soovituste autor on Greg McKeown, kes on New York Timesi bestsellerraamatu "Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less" autor.

1. Loo tehnoloogiavaba tsoon
Muuda üks ruum kodus või tööl tehnoloogiavabaks. Saada kõik arvutid maapakku, paigalda ukse juurde prügikast mobiiltelefonidele ja muudele vidinatele.
 
2. Aja müra enne voodisse minekut peast välja
Selle asemel, et vaadata enne voodisse minekut oma e-posti, kirjuta üles kõik, mis su peas ringleb ja segab uinumist.
 
3. Püstita selge eesmärk, loobu nimekirjadest
Enne järjekordsele kohtumisele või koosolekule minekut peatu ja küsi endalt, mis see asi on, mida tahad kohtumisest saada. Ära liigu paigast enne, kui oled oma küsimusele selgelt vastanud.
 
4. Vaata oma tegevused kriitilise pilguga üle
Vaata üle kõik asjad tööl ja mujal oma elus. Kui sa poleks juba praegu konkreetse asjaga seotud, kui palju pingutaksid, et sind kaasataks? Iga projekti puhul, kus vastad, et mitte eriti, palu end osalemisest üldse vabastada.
 
5. Püstita sisemised tõkked
Iga kord, kui tunned sisemist sundi kedagi aidata, et tal nt aega kokku hoida, küsi endalt, kas see inimene on valmis sinu nimel sama suureks ohvriks. Kui vastus on ei, võid oma abi süütundeta andmata jätta.
 
6. Vaid üks eesmärk korraga
Mõtle ühele ja kõige olulisemale asjale, enne, kui hakkad kriisi lahendama. Küsi, mis on see üks ja ainus takistus, mis segab sul eesmärki saavutamast. Alles siis, kui oled selle takistuse kõrvaldanud, küsi endalt, mis on järgmine samm.
 
7. Tekita puhvrid
Kirjuta üles viis asja, mida tahad homme ära teha. Määratle, kui kaua need asjad aega võtavad. Liida sellele ajale otsa veel 50%. Ja vaata kogu plaan uuesti üle ning vajadusel lühenda oma tööde nimekirja.
 
8. Kehtesta 90% reegel
Mõtle ükskõik millisele lihtsale küsitlusele, mida hiljuti täitsid. Tee nimekiri miinimumtingimustest, et öelda tööle jah. Keeldu viisakalt kõigest, mis ei vasta 90% ulatuses sinu miinimumtingimustele. Lihtsad tingimused tähendavad 10 punkti, millest 9-le pead vastama jah.

Vaata ingliskeelset originaali siin

Osale arutelus

  • Annika Matson

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara