2014. aasta oli turismis rekordiline

Äsja avaldatud statistikaameti andmete kohaselt oli möödunud aastal Eestis majutatud turistide arv kõigi aegade rekordiline, ületades 3 miljonit.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on tõus selge märk sellest, et oleme teinud õigeid otsuseid nii koduturul kui ka sihtturgudel. „Majutatud turistide arvult oli ülekaalukas kasv siseturismis, sellele järgnesid Soome, Saksamaa ja Läti. Soome ja Läti turistid tegid juba mitmendat aastat järjest uue rekordi. Lätlasi meelitasid siia meie atraktsioonid, näiteks Lottemaa, AHHAA keskus, heal tasemel spaad ning kultuuri- ja spordisündmused. Soomlasi toob siia lisaks eelnevale meie parem teenuste hinna ja kvaliteedi suhe,“ lisas Mutso.

Võrreldes näiteks naabrite Soome, Läti ja Leeduga olid meie 9. kuu näitajad kõige paremad. „Prognoositult tuli kukkumine Vene turistide majutuste arvelt, eriti aasta viimasel kuul.  Seda mõjutas nii rubla kursi langus kui ka üldine majanduskriis Venemaal. Samas oli kukkumine aasta kokkuvõttes 10%, mis suurt pilti oluliselt ei muutnud,“ selgitas Mutso.

EASi turismiarenduskeskus panustas 2014. aastal näitena laulu- ja tantsupeo ning auto24 Rally Estonia rahvusvahelise tuntuse suurendamisse. Samuti väärib tähelepanu Lottemaa avamine ja Euroopa suurima ekstreemspordivõistluse  Simple Sessioni Eestisse toomine. EASi tegevuste kaudu said Eesti kohta teavet 627 ajakirjanikku ja 1657 reisikorraldajat üle maailma. Sealjuures on VisitEstonia globaalne Facebook'i leht eesti lehtedest suurima fännide arvuga (129 500 fänni).

„Sel aastal panustame jätkuvalt Eestisse tuntuse suurendamisele üle maailma. Selleks aitame Eesti turismiettevõtetel luua kontakte sihtturgudel, toome Eestisse rahvusvahelist meediat ja paneme õla alla projektidele, mis suurendavad Eesti väljapaistvust erinevates riikides,“ loetles  Mutso EASi mõningaid tegevusi sel aastal.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara