Atria: kliendid ootavad jätkuvalt laia kaubavalikut

Atria Eesti juhatuse liige ja müügidirektor Meelis Laande sõnul peab olema kaubavalik lai, sest tarbijad soovivad arvestatavat valikut nii värskes lihas, vorstitoodetes kui ka poolvalmis- ja valmistoodetes.  

„Importliha on hetkel odavam kui kodumaine, mis annab osadele lihatööstustele konkurentsieelise odavama tooraine näol,” rääkis Atria juhatuse esimees Olle Horm. „Sealiha hind langeb kauplustes püsivalt, kuid see ei tähenda, et omahind ka tootja jaoks langeb.“

„Lihatööstuste vahel valitseb väga tõsine konkurents ning seda on näha ka poodides: tootjate võitlus kasvab ka letipinna pärast,” märkis Atria Eesti ASi juhatuse liige ja müügidirektor Meelis Laande. „Emori andmetel on Eesti tarbija suurte kaubanduskeskuste usku, toidukauplustest on populaarsemad hüper- ja supermarketid. Seepärast peab kaubavalik olema väga lai: klient ootab arvestatavat valikut nii värskes lihas, vorstitoodetes kui ka juba poolvalmis- ja valmistoodetes. Palga kasvades suureneb järjest nõudlus ready to eat toodete ning delikatesstoodete järele. Otsitakse tooteid, millel on kõrgem lihasisaldus, vähem lisaaineid, kodumaine tooraine või mis on lihtsalt eksootiline.”

„Alates eelmisest hooajast on kõik Maks&Mooritsa toorvorstid valmistatud 100% eestimaisest toorainest ning nende müük tõusis pea poole võrra – eestimaalased on teadlikumad ning ostavad rohkem „päris“ lihatooteid. Kasvasid näiteks ka jahutatud hakkliha ja marineeritud lihade müük,” sõnas Laande. „Rääkides algavast suvehooajast, siis eelmisel hooajal kasvas grillvorstide mahuline müük Atrias 30% ehk 185 tonni võrra."

2014. aastal kasvas ettevõtte käive võrreldes eelmise aastaga 5% ning käive oli 34,5 miljonit eurot. Eriti tormiline oli 2014. aasta neljas kvartal, kus käibe kasv oli 7,6%.

Atria Eesti AS on üks suurematest Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,42 miljardit eurot ja ärikasum 40,6 miljonit eurot.

Osale arutelus

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Globalsun otsib päevitus- ja ilutoodete MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. oktoober 2017

Digitrükk is looking for a EXPORT SALES MANAGER

Finesta Baltic OÜ

02. oktoober 2017

ESSVE Estonia otsib TURUNDUSJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

01. oktoober 2017

Teabevara