Kuidas rohkem raha teenida

Kui sa tahad teenida rohkem raha, siis panusta noorele klientuurile, soovitas Norra majandusteadlane Peter Lorange täna Pärnu juhtimiskonverentsil.

„Kui tahad teenida rohkem raha, pead kliendile järjest lähemal olema,“ rääkis Lorange, tuues heaks näiteks just Eestigi turule siseneva Uberi. „Hinnake oma noori kliente, Y-põlvkonda. Tehke selliseid innovatsioone, mida nemad hindavad. Nii võite müüa rohkem, ja seda ka kõrgema hinnaga.“ Küllaldase kliendiläheduse korral pole reklaamile vaja raha kulutadagi.

Lorange’i sõnul on uue aja tarbija noor, sageli vallaline. Ta hindab kvaliteeti, saab informatsiooni peamiselt internetist ja eeldab individuaalset teenindust. Ta soovib olla kuningas, ta tahab toodet, mis on tehtud just talle. Y-põlvkonna tarbija ei loe ajalehti, ta elab IT-maailmas ja saab infot suuresti sotsiaalmeediast. Ta elab IT-maailmas ja eeldab kiiret, täpset kommunikatsiooni. 

Vana, nn X-põlvkonda ei maksa Lorange’i sõnul siiski ära unustada, sest me kõik saame ükskord vanaks. „Neid huvitab tervis, usaldusväärsus ja madal hind,“ kirjeldas Lorange. X-põlvkond on suhteliselt bränditruu.

Osale arutelus

  • Äripäev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara