Anna oma töötajatele vabadus ja vastutus

Tänapäeval elame turvalisemas ühiskonnas, kus noored ootavad palgast enamat. Nad ootavad, et neil oleks vabadus ja vastutus teha asju omal moel, leiab Rootsi õllepruulija Jens Spendrup.

Olla hea juht tähendab olla motiveeritud, teha rasket tööd ja võtta omakorda tööle parimaid ning neid motiveerida.

Juhtimises on suur hulk psühholoogiat. Kujutlege edukat dirigenti, kes seisab ise, häält tegemata, oma orkestri ees, kes temast juhindub ja inspiratsiooni ammutab. Samamoodi peab ka ettevõtte juht teisi inspireerima, mitte tootmist juhtima.

Kui ma 1960ndatel äriga alustasin, siis ei peetud motiveerimist oluliseks: inimesed käisid tööl palga pärast. Kuid nüüd elame turvalisemas ühiskonnas, kus noored ootavad palgast enamat. Nad ootavad, et neil oleks vabadus ja vastutus teha asju omal moel.

Just nii kohtles mind mu isa, minu kunagine ülemus. See sobis mulle ja sellest ajast peale olen kohelnud samamoodi ka oma töötajaid. Käskudest palju motiveerivam on vabadus teha oma tööd nii, nagu sulle sobib.

Olen alati öelnud oma juhtidele: te ei pea minu nõu küsima ega mulle endastmõistetavusi selgitama. Kui teie sisehääl ütleb, et otsus on õige, siis tehke see ära! Kui teil on kõhklusi, siis tulge minu juurde ja ma olen hea ülemus, kes teid kuulab. Üks minu moto kõlab: kui sa tead, mida tegema peab, siis tee seda. Kui sa ei tea, mida teha, siis teeme seda koos.

Loe Äripäevast pikemalt Spendrupi mõtteid, mida ta rääkis Pärnu Juhtimiskonverentsil.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

SOFTREND GROUP OÜ EKSPORDI MÜÜGIJUHTI

Softrend Group OÜ

10. veebruar 2019

Teabevara