Kuidas eestlane müüb Dubais?

Ege Hörats
Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats esines Ideekonverentsil müügi kasv ...

Dubai töökeskkonda sisenemine oli kahtlemata šokk. Eestlased on harjunud arutama, planeerima ja siis lahenduseni jõudma, aga kuna Dubais on koos on nii palju erinevaid temperamente, siis võib juhtuda, et teinekord saab kiiremini vajalike lahendusteni pigem valju hääle ja draamaga.

 

Dubais töötav Nike kategooriajuht Ege Hörats rääkis Ideekonverentsil müügi kasv 2016, et töötab perefirmas Sun & Sand Sports, mis on maailma suurim Nike edasimüüja. "Selliste mastaapidega firma juhtimisel on oluline just strateegiline planeerimine ja aja efektiivne kasutamine," toonitas Hörats.

Dubais on nii, et kui töötate kaubanduses, siis seal on kaks korda aastas valitsuse ettekirjutatud allahindlusperiood, milles on kohustuslik osaleda. Hinnad on kooskõlastatud ja iga kauba allahindlus nõuab omakorda kooskõlastamist võimuinstitutsiooniga.

Lisaks sellele, et Araabia Ühendemiraatides elab üle 200 rahvuse, külastab aastas riiki 12 miljonit turisti, nii et võib tekkida küsimus, kes siis lõpuks on klient, kellele müüd. Võib öelda, et sealne klient on väga teadlik - töötame palju noorte spordihuvilistega, kes on kursis, mis on Ronaldol jalas ja millal loositakse välja uus FC Barcelona särk, nii et peame ootustega sammu pidama.

"Uuele turule minnes planeerige aega targalt. Keskenduge klientidele, kes toovad suuremat käivet, suunake oma meeskonna energia eelkõige neile. Me ei kutsu üritustele väikekliente, sest see vaev, mis korraldamisele kulub, ei too tagasi väärtust, mida saavutame samal ajal suurklientidesse panustades," tõdes Hörats.

Mida räägiti veel konverentsil "Müügi edulood", saab pikemalt edasi lugeda Äripäevast.

Osale arutelus

  • Urve Vilk, Äripäeva rubriigitoimetaja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara