Kas Hiina võtab Eesti toidu omaks?

Pühapäevast, 24. aprillist kuni 30. aprillini Hiinas toimuval Eesti nädalal esitletakse Pekingi piirkonna ostujuhtidele, ametnikele ja ajakirjanikele Eestis toodetud toitu, teatas maaeluministeerium.

"Ekspordi arendamisel on määrava tähtsusega otsekontaktid, mida saab sõlmida vaid taolistel silmast-silma kohtumistel,” ütles pressiteates Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp. “Hiina turg on suur ja Eesti toidutootjatele atraktiivne, kuid meie toodang on seal suuresti tundmatu.”

Raudsepa sõnul keskendutakse Eesti nädala raames ärikontaktide tekkimise soodustamisele. “Eesti nädalal on kohal Hiina ekspordist huvitatud Eesti toidusektori ettevõtted, kes tutvustavad oma tooteid erinevatel üritustel,” selgitas Raudsepp. “Samuti näitavad oma toidukunsti Eesti tippkokad, kes kasutavad toidu tegemisel Eestist pärit tooraineid.”

Eesti nädalal Pekingis osaleb ka maaeluminister Urmas Kruuse, kes kohtub järgmisel nädalal Hiina asepõllumajandusminister Qu Dongyu ja järelevalveasutuse AQSIQ (Hiina Rahvavabariigi kvaliteedi järelevalve, kontrolli ja karantiini peavalitsus) aseminister Mei Kebaoga.

Eesti nädalaga Hiinas tähistatakse kahe riigi diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva. Nädala raames tutvustatakse Eesti turismivõimalusi, toitu, muusikat ja disaini. Eesti nädalat veab Eesti Vabariigi suursaatkond Pekingis.

Osale arutelus

Seotud lood

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

M-Partner HR otsib VÄRBAMISTEENUSTE MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

06. august 2017

Käsi­raamatud