Rakvere kompab Uus-Meremaa lihaturgu

HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm.
HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm.

Rakvere lihakombinaat teatas, et saadab sel nädalal Uus-Meremaale merekonteineri külmutatud sealihaga, sobivuse korral võib see avada Rakverele täiesti uue ekspordituru.

Rakvere lihakombinaat, mis on osa Eesti suurimast toiduainetööstusettevõttest HKScan Estonia, saadab sel nädalal Uus-Meremaale merekonteineri külmutatud sealihaga. Sobivuse korral võib see avada Rakverele täiesti uue ekspordituru. Esimeses saadetises on sea esikoot, kaelakont ja tagaosa.

"Sel nädalal saatsime Rakvere lihakombinaadist Uus-Meremaa poole teele merekonteineri 24 tonni külmutatud sealihatükkidega ning kahe kuu pärast, mil konteiner kohale jõuab, saame juba vastuse, kas alustame pikemat koostööd ning avame enda jaoks Uus-Meremaa ekspordituru," ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm. "Vastavalt Euroopa Liidu ja Uus-Meremaa kaubandusleppes kehtestatud tingimustele saadame proovikonteineri oma toodanguga, mille tervisesertifikaadi on kinnitanud meie kohalikud veterinaararstid. HKScan Estonia kui tootmisettevõtte jaoks on eksport väga oluline ning uusi eksporditurge avame väga kvaliteetsete toodete ning tarnekindluse kaudu."

"Teatavasti asub Uus-Meremaa teisel pool maakera ning seetõttu on seal meile vastupidised aastaajad. Kui neil on suvi, siis meil on talv, ja vastupidi. See loob meile lisavõimalusi erinevate tükkide müügiks ka sel ajal, kui meil endal näiteks talvisel ajal mõnedele tükkidele nõudlus puudub. Saaksime need siis ladustamise asemel Uus-Meremaale müüa," selgitas Soorm. "Tulevikus annab see koostöö meile lisavõimalusi laiendada ka teiste sealihatükkide müüki ning vastavalt Uus-Meremaa lihalõikusskeemidele pakkuda neile vastavaid tooteid."

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara