Kristjan Seema: Kuidas muuta teenindajad müüjaiks?

Kristjan Seema
Kristjan Seema

"Kuidas hoida häid teenindajaid? Tuleb inimestest hoolida, juhid peavad ka inimestega suhtlemas käima, mitte ainult powerpoindis numbreid vaadama," ütles Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema äsja alanud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverentsil.

Kristjan Seema sõnul on Tele2 üks olulisemaid arendusprojekte müügioskuste arendamine jaemüügikanalis. Nad on sellega 1,5 aastat vaeva näinud ja käes on esimesed tulemused. Näiliselt lihtne ülesanne ei ole seda teps mitte, sest muutunud on nii ruum, tööprotsess kui loomulikult inimesed.

Kristjan Seema meenutas oma ettekandes esmalt aegu, mil klienditeenindaja ei pidanud müüma, ta pidi lihtsalt hästi kiiresti kauba üle leti kliendile kätte andma. "Mäletate ju küll neid hiigelpikki järjekordi? Täna on olukord aga hoopis teistsugune, täna saad mobiilioperaatori käest mõistliku paketi ca 4 euroga kuus, enam-vähem sama palju maksab ka tass kohvi ja croissant, kuid kliendid sooviks maksta veel vähem," kirjeldas Seema muutunud turuolukorda. "Kohvikus ei tingita selle kohvitassi hinna üle, meil aga räägitakse, et kui ma internetti ei võta, kas ma saaks euroga? Või 95 sendiga?"

Ühe olulise muudatusena muudeti Tele2s näiteks müügiinimeste palgasüsteemi. "Läksime tiimipõhiselt boonussüsteemilt üle individuaalsele boonussüsteemile ja täna saab öelda, et tulemused paranesid," ütles Seema.

"Seadsime eesmärgiks, et peame mobiilioperaatorite seas olema parimate müügioskustega, Emori uuring kinnitaski, et jõudsime sihile," rääkis Seema. "Samuti seadsime eesmärgiks saada hea tulemus Hea teenindaja kuu programmis - ja täna töötabki Eesti parim teenindaja meil! Ja kolmanda koha saanu ka."

Hea uudisena konverteerivad Seema sõnul Tele2 müügiinimesed nüüd müügiks 8,5% asemel 10,5% kontaktidest.

 

Äripäeva korraldatud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverents toimub 2.-3. juunini Pärnus, Strand SPA & Konverentsihotellis – veel jõuad!

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara