Gustavo Bianco – mees, kes ei müü asju

Gustavo Bianco
Gustavo Bianco

„Ma ei müü asju, ma pakun inimestele lootust, unistusi, elevust, õnne ja vabadust!“ ütles Pipedrive´i tippmüüja Gustavo Bianco täna lõppeval Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverentsil.

Ta tuli Eestisse kümme kuud tagasi. Hoopis teiselt mandrilt, hoopis teisest kultuuriruumist. Mis teda Eestis kõige enam üllatas, rõõmustas, pani õlgu kehitama? Mida ta soovitab Eesti müügi- ja teenindusjuhtidele kõige esimesena ette võtta. Kohe praegu!

„Esimene ehmatus oli muidugi lumi!“ kirjeldas Bianco. „Seejärel lasin ma ühel tuttaval endale maha müüa idee, et ma pean minema ühte ruumi, mis on köetud 100kraadi kuumaks… seejärel lasin ma end veenda, et ma pean sellest kuumast ruumist hüppama jõkke, mida veel hetk tagasi kattis paks jää… Ja see murdmaasuusatamine – ma ei usu, et see nauditav saaks olla, tea peate petma.“

Bianco sõnul on meeldib talle siin, sest eestlased on kõvad töörügajad. „Samuti meeldib mulle see, et te oskate öelda ei. Brasiillased ei ütle ei, me ütleme „võib-olla“, „loodetavasti“, „homme“ ja nii edasi,“ kirjeldas Bianco. „See on hea, et te olete otsekohesed. Kuigi samas, vahel ehk veidi liigagi. Teine suur erinevus on see, et meie oleme emotsionaalsed, me näitame emotsioone välja, ka väljaspool pereringi. Jah, me läheme kindlasti vahel üle piiri. Aga teie siin…“

Müügist rääkides ütles Bianco, et me kõik oleme müügiinimesed: „Kui beebi nutab, siis me toidame teda, kui beebi naerab, me teeme talle pai – järelikult oleme me kõik juba sündinud müügiinimesteks – juba beebidena suudame me oma tahtmist saavutada.“

Ettekande lõpetas Bianco tundmatu autori tsitaadiga, mis talle kõige enam meeldib: „Ma ei müü asju, ma pakun inimestele lootust, unistusi, elevust, õnne ja vabadust!“

 

Äripäeva korraldatud Pärnu Müügi- ja Teeninduskonverents toimub 2.-3. juunini Pärnus, Strand SPA & Konverentsihotellis.

Osale arutelus

  • Bestsales

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

Teabevara