Arvuta, kui suur on sinu netopalk pärast "vasakpööret"

Uue võimuliidu arhitektid: Margus Tsahkna, Jüri Ratas, Jevgeni Ossinovski.
Uue võimuliidu arhitektid: Margus Tsahkna, Jüri Ratas, Jevgeni Ossinovski.

Kuigi Keskerakonna, IRLi ja sotside võimalik valitsuse koostamine ja kokkulepped on veel pooleli ning osapoolte sõnul pole midagi kokku lepitud enne, kui kokku on lepitud kõiges, tegi Äripäev ära esimesed arvutused laual olevate ettepanekute põhjal.

Ilmselt neist kõige lähedasem igale palgatöötajale on summa, mis talle pärast maksude tasumist alles jääb. Teadaolevalt on praegu laual võimalus, et tulumaksuvaba miinimum tõstetakse praeguselt 170lt eurolt 500 eurole ning ühtlasi tõstetakse tulumaksu 20%-lt 26%-le. See tähendaks, et raha jääb rohkem kätte kõigil, kes teenivad kuni 1500–1600 eurot kuus.

Muudatus hakkaks arvatavasti kehtima 2018. aastal. Muutust on oodata juba ka 2017. aastal, mil sotsiaalmaks peaks poole protsendi võrra langema. Selle otsuse on moodustuv koalitsioon soovinud tühistada.

Kalkulaator asub siin: Arvuta, kui suur on sinu netopalk pärast "vasakpööret".

Osale arutelus

  • Bestsales

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

M-Partner HR otsib VÄRBAMISTEENUSTE MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

06. august 2017

Käsi­raamatud