Juht on psühholoog, tahab ta seda või mitte

Meenutus Psühholoogiakonverentsilt 2017
Meenutus Psühholoogiakonverentsilt 2017

Kohtumine sisemise kriitikuga, psühholoogilised testid personali valikul ja karjääri planeerimisel, konstellatsioonide tehnikad – need on mõned teemad Äripäeva Psühholoogiakonverentsil spetsiaalselt müügijuhtide jaoks.

20. aprillil Glehni lossis toimuva Psühholoogiakonverentsi fookus on isiksuse ja organisatsiooni arengul. Ebatraditsiooniliselt suur osakaal on praktikumidel, loogiline ka, sest konverentsi pealkiri on „Elluviimine“. Olen teinud Äripäeva Psühholoogiakonverentsi seitse aastat ja alati on kõige kõrgemalt hinnatud just praktilist osa. Teadus on tore küll, aga juhid küsivad ikka, et kuidas ma seda või toda kasutada saan. Nii see fookus ja pealkiri tulidki.

Milline on sellel aastal kõige põnevam teema?

Mina ootan väga Roman Goldrini ettekannet ja praktikumi. Esiteks on ta Eestis vähem tuntud, kuid avastasin, et toetab paljude tipptegijate ja ka juhtide saavutusi. Näiteks Peep Vain peab teda üheks oma olulisemaks õpetajaks. Programmis on ka meetod, mida on edukalt eksporditud. „Teadliku Muutuse Kunst“ on minu teada esimene terviklik arenguprogramm, mida võib nimetada koolitusturu ekspordiartikliks. Selle looja Ingvar Villido on viimastel aastatel vaieldamatult kõige edukam isiksuse arengu koolitaja Eestis. Tema õpetuse ümber on ka palju emotsioone, tark on ise järgi proovida ja siis otsustada. Psühholoogiakonverentsile tuleb sellest meetodist rääkima Ville Jehe, kes äriinimese ja juhina oskab kõige paremini näidata, millist kasu võiksid juhid sellest saada.

Mida praktikumides tehakse?

Proovitakse enda peal ära. Psühholoogiakonverentsi programm ongi üles ehitatud nii, et igale suure lava ettekandele lisaks toimub ka praktikum, mille osaleja saab endale ise valida. Seal minnakse juba teemaga sügavuti ja õpitakse kasutama.
Programmis on:
Konstellatsioonide praktikum, mida veab konstellöör ja psühholoogiline nõustaja Kristel Rannamees
Sisemise kriitikuga kohtumise praktikum, läbiviija holistiline terapeut ja pikaaegne personalijuht Katrin Alujev
Teadliku Muutuse Kunsti praktikum, teeb ettevõtja ja isiksuse arengu treener Ville Jehe
Pingete ja stressi maandamise praktikum - Roman Goldrin, manuaalterapeut
Psühholoogiliste testide praktikum, läbi viib Kadi Kuuskmann, Tammiste Personalibüroo personaliotsingu projektijuht ja koolitaja.
Lisaks juba mainitud teemadele tuleb juhtimiscoach Raimo Ülavere välja intrigeeriva teemaga väites, et juht pole lapsehoidja ning iga meeskond on vaid vahend eesmärkide elluviimiseks. See on kindlasti teema, millest paljud juhid on mõelnud ning mille suhtes ka eri arvamustel. Vabakutseline lavastaja ja näitleja Loore Martma aga näitab, kuidas erilistest isikustest koosnev meeskond tööle panna.

Äripäeva Psühholoogiakonveretns toimub 20. aprillil Glehni lossis ja hetkel on saadaval veel 14 kohta. Vaata programmi ja registreeri Psühholoogiakonveretnsile SIIN

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara