Lennupiletite ja majutuse hinnad tõusevad

Lennupiletite ja majutuse hinnad tõusevad
Lennupiletite ja majutuse hinnad tõusevad

Juba viiendat aastat järjest koostavad Carlson Wagonlit Travel (CWT) ja Global Business Travel Association (GBTA) järgmise aasta reisiteenuste globaalse hinnaprognoosi (Global Travel Forecast), et aidata firmadel täpsemini eelarvestada ärireisideks vajalikke vahendeid ja kavandada oma firma reisipoliitikaid. Prognoosi kohaselt on 2019 aastal oodata reisiteenuste hindade kasvu.

2019 Global Travel Forecast prognoosib majutusteenuste 3,7 % ja lennupiletite 2,6 % hindade kasvu. Reisiteenuste hinnatõusu põhjustena tuuakse välja ülemaailmne majanduskasv ja naftahindade kallinemine.

Lennundus
Lennundust mõjutavad ülipikkade lendude tulek turule ja odavlennufirmade vaheline pidevalt tihenev konkurents. Uusi odavlennufirmasid tuleb juurde ja nad on sisenemas ka kauglendude sektorisse.
2019 aastaks prognoositakse ülemaailmselt lennupiletite 2,6% hinnatõusu. Euroopas on oodatav hinnatõus suurim Lääne-Euroopas 4,8%, samas kui Ida-Euroopas prognoositakse 2,3% langust ja Aafrika mandril -2%. Põhja-Ameerikas jääb hinnatõus paari protsendi piiresse. Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas kasvavad hinnad 3,2%, enim kallinevad lennureisid Uus-Meremaal ja Indias, kus kasv on üle 7%.

Majutusteenused
Hotellihindu kasvatab suurenev lennureiside arv. Kallimad hotellid konkureerivad üha enam keskmise hinnatasemega hotellidega kuna nooremad reisijad eelistavad rohkem butiikhotelle.
2019 aastaks ennustatakse Lääne-Euroopas 5,6 protsendilist hotellihindade kallinemist. Suurim on kallinemine Norras 11,8%, Hispaanias 8,5%, Soomes 7,1% ning Prantsusmaal ja Saksamaal 6,8%. Ida-Euroopas oodatakse väikest 1,9% langust.
Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas on hinnatõus 5,1 %, Põhja-Ameerikas kuni 5%.

Maapealne transport (auto, buss, rong)
Maatransport kallineb 0,6 protsenti Põhja-Ameerikas. Mujal maailmas jääb hinnatase valdavalt samaks. Siiski on kuni 4% hinnatõusu oodata Soomes, Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal ning 10% Norras. 2019 viimases kvartalis prognoositakse autorendihindade kasvu.
Hinnakujunemist mõjutab transpordivahendite jagamisteenuse ja mobiilirakenduste kasvav populaarsus.

Kogu 2019 hinnaprognoosi (2019 Global Travel Forecast) saate allalaadida sellest lingist

Osale arutelus

  • bestsales.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

TELE2 EESTI AS otsib VEEBIANALÜÜTIKUT

Tele2 Eesti AS

21. jaanuar 2019

COMPENSA ELUKINDLUSTUS otsib ELUKINDLUSTUSE JA INVESTEERIMISE NÕUSTAJAT

Compensa Life Vienna Insurance Group SE

23. jaanuar 2019

Teabevara