Dava Foodsi juhi 7 soovitust, kuidas jaekettides edukalt müüa

Vladimir Sapoþnin
DAVA Foods Estonia juht Vladimir Sapoþnin

DAVA Foods Estonia juhi Vladimir Sapoþnini hinnangul on tootjate vaatest koostöö jaekettidega paremaks läinud. Kunagi ei tahetud tarnijatega eriti suhelda, nüüd on rohkem avatust. Seminaril „Kuidas müüa jaekettidele?“ tõi ta oma aastakümnete kogemustest välja seitse soovitust, et jaekettides edukalt müüa.

Kui käite reisil, varastage julgelt! Ideid, mida jaekettides müüakse ja kuidas. Enamus asju on juba kusagil välja mõeldud.

Jaekettides oma toote müügi algus on lihtne. Näiteks erilised käsitööõlled. Esimene müügiedu alus on ostjate on uudishimu, aga mis edasi saab? See tuleb ka välja mõelda.

Näiteks 30% Eesti piimatoodangust läheb Leetu. Nad teevad sellest juustu ja müüvad maha. Seega võiks juba tootja ise teha lisaväärtusega tooteid. Oluline on asja väärindada.

Lisatooted tuleb välja mõelda. Lihtne on mõelda, et muna on muna, aga ei ole nii. Mõtle loovalt. Näiteks meil on plastikust munakarbid, mida saab laduda nagu lego, proteiini munajoogid, munavalge sprei. Nende asjade eest saab küsida hoopis teist raha.

Turundus on kardinaalselt muutunud. Kunagi tegime Sakus loosikampaania, millele tuli 1,3 milj vastust, auhinnaks oli luksuslik maastur. Täna enam nii suuri asju pole vaja teha. Vahel töötab suurepäraselt kellegi noore inimese nutitelefoniga filmitud ja lihtsalt kokku lõigatud video, hakkab levima ja annab suurepärase kontaktide arvu. Lihtsalt ja geniaalselt tuleb teha!

Suhtevõrgustik on oluline. Rohkem suhtlust näost-näkku. Firma juht-jaeketi ostudirektoriga, müügijuht- kategooriajuhiga, müügiesindajad- kauplusega. See on oluline! Rääkige oma tootest igas seltskonnas, andke proovida, jagage. Otsige isiklikke suhteid, nende kaudu on võimalik läheneda. Kontaktide võrgustik peab olema ülisuur.

Kõige olulisem: müük peab olema fun. Kui on fun siis tulevad tulemused. Ja kui on tulemused, siis seda tuleb tähistada.

Pikaajalise juhtimis- ja müügitöö kogemusega Vladimir Sapoþnin asus Eesti suurima munatööstust DAVA Foods Estoniat juhtima eelmise aasta kevadel. Varasemalt on ta olnud kaheksa aastat Cola Cola müügi- ja turundusdirektor Eestis, Leedus, Soomes ja Venemaal; Allied Domecq Spirits & Wine Eesti tegevjuht, Saku Õlletehase müügidirektor, NP Foods Group kommertsdirektor Lätis. Enne tööleasumist Dava Foods Estonia juhatuse esimehena oli Sapoþnin Fazer Eesti müügidirektor. 

Osale arutelus

  • bestsales.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

Tule ja ole TNT MÜÜGIHÄÄL

Manpower OÜ

22. november 2018

RICKMAN TRADE otsib EESTI TURU MÜÜGIJUHTI

Ariko Reserv OÜ

30. november 2018

Teabevara