Fotod: 2 miljonit koputust võõrale uksele, 600 vestlust politseiga

Eesti raamatumüüjad USAs
koputati 2 miljoni kodu uksele

Southwestern Advantage programmiga USA-s ukselt uksele hariduslikke raamatuid müümas käinud Eesti tudengid on kõik kodumaal tagasi ning arvutasid kokku, et suvega koputasid nad näiteks ligi 2 miljoni kodu uksele, tutvustasid Eestit ligi 200 000 kohalikule perekonnale, läbisid jalgratastel vähemalt 200 000 kilomeetrit ning pidid politseiga vestlema ligi 600-l korral.

Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kuke sõnul peitub politsei ja kohalike huvi töötavate Eesti tudengite vastu selles, et tihti toimub müügitöö just väiksemates elamurajoonides, kus naabrivalve töötab väga hästi ning võõraste ilmumine tekitab alati tähelepanu. „Oleneb piirkonnast, aga Ameerikas on enamasti ka elanike suhe politseiga teistsugune kui meil Eestis. Seal ongi rohkem naabruskonna politseinikke, kes tunnevad kohalikke elanikke ja tulevad tihti niisama huvist meie tudengitega juttu puhuma,“ selgitas Kukk. „Kõik kohtumised on möödunud sõbralikult ning politseinikud on andnud tudengitele isegi soovitusi ja abi.“

Kukk märkis, et väiksemates kohtades tekitavad aktsendiga rääkivad ja paljude jaoks täiesti tundmatust kohast pärit Eesti tudengid huvi ka meediale. „Suvega andsid meie tudengid kokku ligi 30 intervjuud ja Texases käis uudiste meeskond meie inimesega kaasas pool päeva. Sellest sündis lõpuks väga lahe lugu, kus ka Eesti sai palju reklaami,“ lausus Kukk.

Raamatute müüjad tegutsevadki osaliselt väikeste Eesti saadikutena, sest Eestit ja elu siin õnnestus kokku tutvustada kokku umbes 200 000. kohalikule perele, kellest paljud polnud Eestist varem midagi kuulnud. „Samas on eriti toredad kohtumised need, kus satutakse näiteks väliseestlaste uste taha või mõne teise huvitava perekonna juurde. Ühel meie tudengil õnnestus näiteks raamatuid müüa Bernie Sandersi tütrele,“ märkis Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Tudengid liiguvad enamasti ringi autode või jalgratastega ning paljud elavad kohalikes peredes. Paljud ostavad oma auto suve alguses kohe välja ning müüvad selle siis suve lõpus uuesti ka maha. Hinnanguliselt läbiti autodega suve jooksul umbes 1,7 miljonit kilomeetrit ning jalgratastel 200 000 kilomeetrit. Kokku tegutseti lisaks 27 erinevale USA osariigile ka kuues Kanada provintsis.

Galerii

Osale arutelus

  • bestsales.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Bestsalesi sotsiaalmeedias

RSS

Valdkonna tööpakkumised

FITEK otsib potentsiaalikat MÜÜGITALENTI

Tripod Grupp OÜ

16. detsember 2018

OMNIVA otsib INFOÄRI MÜÜGIJUHTI

Eesti Post AS

16. detsember 2018

Teabevara