Aira Tammemäe • 29 oktoober 2012

Tallink on jaekaubanduse ja konverentside lipulaev 

Müügijuhtide klubi hommikuseminaril Tallinkis selgus, et aastas müüakse Tallinki kauplustes näiteks 250 000 liitrit parfüümi. Üks kasvavaid valdkondi on konverentsiteenus laeva pardal.

Tallinki müügidirektori Marina Jõgi sõnul moodustab parda müük üle poole Tallinki käibest. "Aastal 2011 müüdi meie kauplustes 250 000 liitrit parfüümi, 1500 tonni shokolaadi ja 453 miljonit liitrit kanget alkoholi," toob Jõgi välja mõned markatsemad näited. Samas on perioode, mil reisijaid on palju, kuid käive suhteliselt väiksem. "Jaanuaris kasutatakse palju kinkekaarte. Sel perioodil on poodide ja toitlustuskohtade käive tavapärasest väiksem, aga oleks tõenäoliselt väike ka siis, kui me kinkekaartide kampaaniat ei teeks," selgitab Jõgi. Üks suuremaid turundusprojekte on Tallinki jaoks SEB sügisjooks, kus jagatakse Tallinki tasuta kinkekaarte ligi 18 000 osavõtjale. "Nendes ligikaudu pooled kasutavad oma kinkekaardi ka ära," ütles Jõgi.

Üks kiiresti kasvavaid valdkondi on konverentsiteenus laeva pardal. Kokku on laevadel 136 erinevat konverentsiruumi, sealhulgas ka kiirlaevades asuvad konverentsikajutid nõupidamiste läbiviimiseks. "Üks põhjus, miks eelistatakse laevadel erinevaid sündmusi tähistada, nõupidamisi korraldada ja ka näiteks koolitusi läbi viia, on see, et rahvas püsib kogu aeg koos. Keegi ei saa varem ära minna ja vahepeal kaob isegi mobiililevi," selgitas Jõgi.

Selliseid päevi, kus konverentsikeskuses midagi ei toimu Jõgi sõnul ei ole. Suuremaid eriüritusi on 1-2 korda kuus. Võrreldes eelmise aastaga on konverentsikäive oluliselt kasvanud. "Eelmise aasta numbrid ületasime juba selle aasta suvel," viitas Jõgi kasvavale ärile.

Tallinkis töötab 6651 inimest. Ettevõttele kuulub 18 alust. Aastas reisib Tallinkiga üle 9 miljoni reisija. Ettevõtte müügikäive on 908 miljonit eurot. laevades on kokku 24 965 voodikohta ja 8268 kajutit.

Järgmine Äripäeva müügiveebi Best Sales hommikuseminar toimub 12. novembril Tallinna Lennujaamas.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111