Aksel Kirikal • 12. juuli 2013
Jaga lugu:

Kuus äriraamatut, mida peab kindlasti lugema

Suvi on käes ning puhkused täies hoos. Miks mitte ühendada meeldiv kasulikuga ning rannas päevitades ühtlasi end arendada? Pea meeles, mida rohkem sa ennast arendad, seda suurem eelis on sul konkurentide, kolleegide või tuttavate seas. Võidab see, kes teeb rohkem tööd, sest edu ei olene mitte sellest, kui andekas sa oled, vaid sellest, kui palju sa teistest rohkem tööd teed.

Ettevõtlusklubi Ärikatel annab kuus soovitust, mida suve lugeda, et sügisesse minna suurema innuga. Osa sellest on aegumatu klassika, osa lihtsalt mõnus, kuid õpetlik lugemine.

1. Robin S. Sharma „Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari”

„Lugu mungast , kes müüs maha oma Ferrari” on lugu tipp-jurist Julian Mantle’ist, kelle tasakaalutu elustiil viib peaaegu saatusliku infarktini rahvast täis kohtusaalis. Kehalise kokkuvarisemisega kaasnev hingeline kriis sunnib teda oma olukorda ausalt hindama ja otsima vastuseid elu põhiküsimustele. Õnne ja eneseteostuse otsinguil asub ta erakordsele rännakule iidse kultuuriga maale. Ta leiab võimsa õpetuse, mis päästab valla vaimu-, keha ja hingejõu ning suunab elama suurema kire, eesmärgistatuse ja rahuga. See innustav lugu ühendab suurepäraselt Ida ajatu vaimutarkuse ja Lääne tõhusad eduvalemid ning annab juhiseid, mis õpetavad elama julgemalt, tasakaalustatumalt, külluslikumalt ja rõõmsamalt.

2. Walter Isaacson „Steve Jobs“

Walter Isaacson, endine CNNi uudistekanali esimees ja ajakirja Time tegevtoimetaja, on paberile pannud haarava jutustuse loova ettevõtja Steve Jobsi käänulisest eluteest, kõrvetavalt eredast isiksusest, kelle täiuseiha ja raevukas tegutsemistung tekitasid pöörde kuues tööstusharus: personaal- ja tahvelarvutite, animatsiooni, muusika, telefonide ning e-kirjastamise vallas.Steve Jobsi elulugu põhineb enam kui neljakümnel intervjuul, mis tehtud temaga kahe aasta jooksul – lisaks üle saja usutluse pereliikmete, sõprade, vaenlaste, võistlejate ja töökaaslastega.

3. Dale Carnegie „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi”

Dale Carnegie (1888–1955) 1936. aastal ilmunud psühholoogia kuldraamat, mida on trükitud eri keeltes miljoneid eksemplare. Tänapäeva kiiretempolises maailmas muutuvad inimsuhted päev-päevalt keerulisemaks. Et nendega edukalt toime tulla, vajavad inimesed lihtsaid juhiseid, mille järgi saaks elama hakata kohe ja siinsamas. Dale Carnegie raamat selliseid nõkse õpetabki.

4. Jordan Belfort „Wolf of Wall Street”

Wolf of Wall Street räägib tõsielulise loo lihtsast mehest, kellest sai tänu börsile multimiljonär. Selle raamatuga paljastab autor ühtlasi Wall Streeti elu telgitagused ning kõik selle, mis rikkuse ja võimuga kaasneb: seks, prostituudid, narkootikumid, rahvusvaheline rahapesu ja palju muud šokeerivat.  Jordan Belforti elulugu on ülimalt nauditav lugemine, kus meelelahutuse kõrvalt leidub ka palju õpetlikku sisu.

5. Seppo Saario „Investeerimisraamat“

Kuidas toimib börsiturg, millised on võimalused ja mida peab arvestama oma vara paigutamisel börsiaksiatesse, kuidas leida sobivad investeerimismeetodid, igihaljad börsivihjed, aga ka praktiline investeerimisabi (nt teave tulusate investeerimisobjektide leidmiseks)  on selle raamatu sisu.Kõike, millest autor kirjutab, tunneb ta kogemuse kaudu. Palju teadmisi aktsiatesse investeerimisest on ta saanud ka õppides, lugedes, börsiettevõtteid külastades. Raamatus jagab ta oma teadmisi nendega, keda huvitab investeerimine.

6. Brian Tracy „Võta endast maksimum”

Sellel raamatul põhinevast seminarist on osa võtnud enam kui miljon inimest, kelle sissetulek on seejärel järsult kasvanud ja kelle elu on igas suhtes paremaks muutnud. Tutvuge üksikasjaliku plaaniga selle kohta, kuidas olla edukas ja jõuda suurte saavutusteni psühholoogia, religiooni, filosoofia, äri, majanduse, poliitika, ajaloo ja metafüüsika järeleproovitud põhimõtete järgi.

 

Brian Tracy teeb 31.10.13 Eestis koolituse  "Sales Mastery Day"

VAATA PROGRAMMI

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee