18. mai 2015
Jaga lugu:

Tippjuht peab oskama motiveerida

Hea tippjuht vajab väga head suhtlemisoskust, leiab Marati omanik Kristi Täht. Tippjuht peab suutma oma alluvates tekitada tunde, et pärast tema sõnu toimub ka reaalne tegevus.

Suhtlemisoskus ja aktiivsus on väga olulised. Midagi ei tule iseenesest, kogu aeg peab võitlema. Kui vaadata, kui palju peab juht panustama näiteks motivatsiooni, siis see on ainuke asi, mis paneb inimesed tööle ja miks nad tahavad endast anda 100 protsenti.

Palju võimalusi ergutamiseks

Iga ettevõte võiks võimaluse korral kasutada motivatsioonipakette, sest töötajal peab olema teadmine või vähemalt tunne, et tema tegevusele järgneb tema jaoks midagi positiivset. Oluline on, et töötajad ja tippjuht teavad, et nende tegevusel on tagajärg (nii positiivne kui ka negatiivne). Alati leidub võimalusi häid töötajaid motiveerida ja premeerida.

Väga oluline on see, kui sa saad teha seda, mis sulle meeldib. Tegemise meeldimine on juba pool võitu. Kui vaadata, millisel määral tuleb arvestada isiklike soovidega ja millisel määral tuleb vaadata rohkem sõltumatult, siis mina lähtun järgnevast: töö on töö ja isiklikud soovid on isiklikud soovid.

Kui tippjuht otsib enda ümber töötajaid, siis meeskonnas võiks olla inimesed, kes on teotahtelised ja pakuvad ka ise kriisiajal lahendusi, mitte ei eelda, et juhil peaksid olema kõik vastused. Tippjuht kindlasti peaks kaasama meeskonnast inimesi, mitte proovima kõike ise ära teha. Avatus ja suhtlemine viib kindlasti ka muutustele, arengutele või lahendustele.

Erinevad soovid

Samas on raske öelda, kuidas nimetatud oskused ja omadused aitavad edasi viia nii inimest üksiktasandil kui ka ettevõtet. Inimesed on erinevad ja paljud ei vajagi tõusu karjääriredelil. Mõni tahab pigem stabiilsust ja ei ihka mingite riskide järele. Teine on jälle selline, et koguaeg tahab ronida ülespoole.

Mul on hea meeskond, olen nendega rahul. Kui otsustada, kuidas meeskonda kujundada, siis tuleks lähtuda ettevõttest, sest mis kasu oleks sellest, kui igaüks ajaks oma rida. Ainult koos suudetakse teha suuri asju. Kindlasti on vaja mingi aja tagant värsket verd, sest inimesed, kes on kaua asja sees olnud, ei oska kõrvalt seda näha ja uued inimesed oskavad paremini näha probleeme ja asju, mida võiks paremaks muuta.

Autor: Kristi Täht

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt