Rauno Kutti • 19. juuni 2015
Jaga lugu:

Rauno Kutti: 9 nippi, et video müüks

Rauno Kutti, Digiagentuuri Vurr loovjuht
Rauno Kutti, Digiagentuuri Vurr loovjuht  Foto: Erakogu

Videost on saanud võimas müügi- ja turundusrelv, mis üksnes ei astu traditsioonilisele reklaamile kandadele, vaid tihti suisa purustab selle. Digiagentuuri Vurr loovjuht Rauno Kutti toob välja üheksa kõige olulisemat asja, et saaksid sellest relvast viimast võtta.

1. Hea kvaliteet

Hea valgus, kadreering ja puhas heli on iga video A ja O. See toetab brändi kuvadit ning mõjub inimestele professionaalselt. Et seda saavutada, on sul tarvis nii head tehnikat ja teadmisi, kuidas seda kasutada. Seega juhul, kui režissööri veri su enda soontes ei voola, on õige samm palgata tööks kogenud spetsialistid, keda sa usaldad ja kellega sa klikid. See võib esmapilgul tunduda küll kallim, aga tuleb meeles pidada, et põlve otsas tehtud video, mida keegi ei vaata, pole otseselt kokkuhoid.

2. Kes videot vaatab?

Enne video tegemist mõtle läbi, kellele see video suunatud on ja kuidas saada pihta kõige täpsemalt tonaalsusele ning sisule. Sihtgrupp võib olla väga kitsas ja võib olla üsna lai, aga mitte kunagi ei saa see olla KÕIGILE - va meelelahutus ja pehmed väärtused.

3. Vali kirglik esineja/kõneleja

Veendu, et videos rääkija oleks inimene, keda on lahe jälgida. Naeratus ja liikuvus lisavad videole särtsakust ja vaatajal on põnevam videot jälgida. Kui sisu esitaja usub oma juttu ning on selle esitamisel kirglik ja ilmekas, nakatab ta sellega ka vaatajaid. Õnneks on video montaažiga väga palju võimalik päästa. Sestap on oluline, et filmimisel oleks tehtud piisavalt häid võtteid, et oleks, mille seast pärast valida.

4. Räägi lühidalt ja poindist

Mida lühemalt saab sisu selgeks teha seda parem. Pikkade videote jaoks ei ole kellelgi aega ning tühja juttu ei viitsi keegi kuulata.

5. Paku väärtust

Enne video loomist mõtle läbi, mis on videost saadav väärtus vaataja jaoks. Kas ta saab targemaks, kas ta näeb selles iseennast, kas ta õpib midagi tegema, jne. Pane ennast vaataja rolli ja mõtle, mis on see üks väärt tarkus, mida saan peale video vaatamist juurde. Tasub ka toetuda ajakirjandusest tuntud uudisväärtuslikele punktidele. Mida rohkematele sa pihta saad, seda mõjusam su video on.

6. Näita toodet

Näita seda, millest räägid. Rääkida võivad kõik, aga näidata saavad need, kellel on mida näidata.

7. Paiguta oma video õigetesse kanalitesse

Peale video valmimist tee see oma sihtgrupile nähtavaks. Tee kindlaks, kes võiks olla sinu videost kõige rohkem huvitatud, kus nad ringi liiguvad ja paiguta video sinna. Näiteks toote kasutamisõpetus toote kõrvale, uue toote tutvustus emaili, Facebooki, Youtube’i, Instagrami (lühem 15 sekundiline teaser) jne. Jäta meelde, et iga kanal on erinev ning seega peab olema erinev ka nendes kasutatava sisu ülesehitus.

8. Tee video leitavaks

Ükskõik millises veebikanalis sa oma videot promod, täida alati kõik vajalikud väljad - pealkiri, tag’id, sisukirjeldused jne. Lisa juurde oma kanalite lingid, et inimesed saaks sinuga ühendust võtta või tutvuda muu sisuga. Tee nii, et kõik tekstid oleksid huvitavad ja kutsuksid lugema. .mov_final_final2_final3_final4_best_color ei ole kindlasti see pealkiri, mis kutsuks kedagi vaatama. Mõtle SEO peale!

9. TURUNDA!!!

Tee cross promo, jaga videot edasimüüjatele, osta reklaami peale, aga tee seda sihtgrupipõhiselt ja MITTE KÕIGILE, sest enamasti kipub sisu huvitama ikkagi konkreetset sihtgruppi. Vajadusel pane inimestele välja auhind vaatamise, sheerimise, kommenteerimise vms eest. Kutsu neid üles kommenteerima sisu või jagama mõtteid videos nähtu teemal. CALL-TO-ACTION töötab!

Loe rohkem digiagentuuri Vurr tegemistest siit

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt