Piia Sander • 19 august 2015

BLOGI: Piia Sander - Kuidas puhkuselt tagasi tulla?

Sama oluline nagu oskus puhata, on oskus töörütmi õigesti tagasi naasta. Äripäeva ajakirjade müügijuht Piia Sander kirjutabki oma värskes blogis, kuidas seda teha nii, et “palmi alt” kontorisse tulek nii sinul kui sinu töötajatel hinge hinni ei lööks.

Kallis müügijuht! Kirjutan sulle, sest minu enda puhkus lõppes just hiljuti ja seoses sellega tekkisid mõtted, mida soovin jagada.

Eestimaa suvi on kaunis, kuid lühike. Meil Äripäevas on vedanud, sest traditsiooniliselt puhkab müügiosakond juulikuus 30 päeva. Sõltumata sellest kui pikk või lühike on sinu puhkus, vastutad just sina, et müügiinimesed tööle naastes võimalikult kiiresti oma töörütmi taastaksid.

Mida teha enne puhkust?

Olenevalt ettevõttest puhatakse kas kollektiivselt või hajutatult. Mõlemal puhul tuleb juba enne puhkust teha ettevalmistusi tööle naasmiseks. Lahtiseid otsi ei tasu palju jätta, sest paratamatult jookseb puhkuse ajal mõte ka sellele, mis tegemata. Elementaarne on ka emailile automaatvastuse seadmine, et olete puhkusel. Palun ära loe puhkuse ajal meile!

Viimased puhkusepäevad

Mäletan, et kui olin veel väike, kuulsin täiskasvanuid kirumas, et puhkus saab läbi ja nüüd PEAB tööle minema. Puhkus on ju alati liiga lühike. Olen ka ise seda teinud, kuni üks hetk mõistsin kui palju negatiivsed emotsioonid mult energiat röövivad. Palju mõnusam on tööle naasta siis, kui keskendud positiivsele. Saab näha kalleid kolleege ning nendega puhkusemuljeid jagada. Saab teha suuri plaane, kuhu edaspidi pürgida. Võibolla on suvel võrkkiiges vedeledes ka mõnele suuremale probleemile hea lahendus välja mõeldud.

Esimene päev kontoris

Võta natuke vabamalt. Kindlasti on juba varasemalt seatud müügieesmärk, mida nüüd kiirelt täitma tuleb asuda. Natuke jabur oleks aga oodata müügirekordeid, kui nii sinu kui su inimeste postkastid on lugemata meilidest umbes ja sisse astub järgmine kolleeg, kes naerulnägu küsib “kuidas sul puhkus läks?”. Tekita oma inimestes tunne, et nad on oodatud ja sul on hea meel neid näha. Üks tore mõte on näiteks võimalusel suvilast või maakodust herneid, tikreid jms kaasa tuua, et kõledasse kontorisse jõuaks ka killuke suve.

Puhanud ja õnnelik müüb

See jutt võib tunduda karmis müügimaailmas kaunis pehme, kus kõige olulisemad on ju suured eesmärgid ja nende kiire täitmine. Kuna müügiinimese töö on pingeline, on puhkus seetõttu ääretult oluline. Ja iga hea müügijuht teab, et puhanud ja õnnelik müügiinimene müüb kordades rohkem, kui see, kes hirmuga PEAB tööle tagasi naasma.

Piia Sander on Äripäeva tellimuste müügi osakonna müügijuht, kes vastutab selle eest, et Imeline Teadus ja Imeline Ajalugu oleksid endiselt kõige edukamad ajakirjad Eestis.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111