PEAB NÄGEMA! - “Glengarry Glen Ross”

Müügiproff ja koolitaja Ekke Lainsalu  Foto: Erakogu

Tippmüügimees, müügikoolitaja ja värske müügikirjanik Ekke Lainsalu toob käesolevas filmiblogis teieni legendaarse müügimeeste filmi “Glengarry Glen Ross”. Nii et pange kohvi käest, sest “Coffee is for closers only!”

Mida tähendab müügis ABC? Ja AIDA? Kas Sina tead? Need akronüümid jõudsid minuni üleelmisel aastakümnel kui ma sattusin vaatama filmi “Glengarry Glen Ross”. Ja ma vaimustusin sellest filmist otsekohe!

Super näitlejad!

Esiteks, milline suurepäraste näitlejate plejaad:  Al Pacino, üks minu lemmiknäitleja, kehastamas kavala ja libeda müügimehe rolli; Alec Baldwin, kelle müügikoosoleku stseen on minu ja ilmselt enamiku müügiga kokkupuutuvate inimeste jaoks tema parim roll üldse; Ed Harris, Jack Lemmon, Kevin Spacey, Alan Arkin... Tippnäitlejad. Juba ainuüksi sellepärast on see film vaatamist väärt.

Lugu ise!

Teiseks, milline kaasahaarav stsenaarium. Hulk keskpäraseid kinnisvaramaaklereid tegutsemas meeleheitlikult oma müügitulemuste päästmise nimel, kasutades selleks mitte eriti ausaid ja suisa alatuid ning manipulatiivseid võtteid. Kuni kriminaalse tegevuseni välja. Ja kogu osatäitjate rollimäng, lihtsalt vaimustav!

Coffee is for closers only!

Kuid filmi parim osa on siiski kurikuulus Alec Baldwini läbiviidud müügikoosolek, kust pärinevad järgmised tsitaadid, mida tuntakse kogu müügimaailmas: “Put that coffee down! Coffee is for closers only!”. Kohvi on ainult closeritele. Just!

Või siis stseen, kus Alec Baldwin istub Ed Harrise juurde, võtab käe pealt kella ja ütleb: "That watch costs more than you car. I made $970,000 last year. How much you make? You see pal, that's who I am, and you're nothing. Nice guy? I don't give a shit. Good father? Fuck you! Go home and play with your kids. You wanna work here - close!” Karm!

Väike müügikoolitus

Lisaks lihtsalt väärt vaatamisele, pakub film sulle ka lihtsa ja selge müügikoolituse: "A-B-C. A-Always, B-Be, C-Closing. Always be closing, always be closing.” Just. Vii tehing alati lõpuni. Ja siis miks mitte ka idee müügivõistluseks, kus esikoha auhind on Cadillac Eldorado, teine koht saab nugade komplekti ja kolmas koht saab vallandatud. Hahaha! :D

 

Pane kohvi ära!

Ma olen seda müügikoosoleku stseeni vaadanud vähemalt 100 korda. Otsi Youtubest üles see koosoleku video ja kui meeldib, hangi endale terve film. See on väärt läbivaatamist. Ei, tegelikult, iga müügimees peaks selle filmi läbi vaatama. Ja ühtlasi pane kohvi ära - kohvi on ainult nendele, kes tehinguid lukku löövad!

 Ekke Lainsalu on endine tippmüügimees ja praegune müügiproffide koolitaja, kellel on kohe peatselt ilmumas esimene Eesti autori kirjutatud müügiraamat “Kuidas jõuda müügis tippu?”

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111