Kaspar Rohtla • 10. november 2015
Jaga lugu:

5 Raamatut: Kaspar Rohtla

Kaspar Rohtla, Klienditugi.ee arendusjuht  

Eelmisel nädalal Bestsales teemaveebi ja Rahva Raamatu koostöös oma esimesed sammud teinud raamatublogi „5 Raamatut“ inspireerib taas. Klienditugi.ee arendusjuht ja kliendihalduse spetsialist Kaspar Rohtla järjestab oma värskes blogis viis raamatut, mille lugemine temasse erinevates eluetappides kõige tugevama jälje jätnud on.

5. Jaroslav Hašek: Vahva sõduri Švejki juhtumised maailmasõja päevil

Kes ei ole lugenud Švejki, ei ole ilmselt midagi suurt kaotanud, sest raamat ei paku otsest tarkust, vaid on rohkem ajaviide nagu ilukirjandus ikka. Minu jaoks on see kirjatükk eriline, kuna seda raamatut olen elu jooksul erinevates eluetappides uuesti lugenud. Juba see korduste arv on eriline, kuna olen püüdnud hoiduda mitu korda lugemisest, sest raamatuid on nii palju ning uuesti lugemine tundub olevat ebaõiglane kõigi teiste raamatute suhtes. Siinkohal pean aga tõdema, et tentsik Švejk jättis oma sundimatu käitumisega ja positiivse suhtumisega unustamatu jälje. See on ka esimene raamat, mida ma mäletan, et olen lugenud. Ootan põnevusega seda kena suvehommikut, et vaikselt õue hiilida ja tõusva päikese paistel avada Švejk ning vaadata, mida see kirjutis mulle seekord pakub.

Vaata raamatut SIIT

4. William Gibson: Neuromancer 

Ulme või reaalsus – kõik, mis täna tundub ulme, on varem või hiljem osake reaalsusest. Ma pean kohe ühe asja selgeks tegema, ma ei ole väga ulmeline inimene, vaid pigem realist, kuid raamatute puhul tundub mulle, et kui enamus ilukirjandusest on väljamõeldis, siis tasub lugeda ikka n-ö tõelist materjali. Neuromancer on esimene võõrkeelne raamat minu elus, kuid mitte esimene ulmeraamat. Mäletan selgelt selle raamatu lugemise protsessi, mis algas õhtul peale sööki ja kestis hommikusöögini, mille vahepeal seisis raamat vaid mõned korrad laual, kaaned laepoole, et teha üks tee. Kindlasti on ka paremaid teemaarendusi, kuid loeb hetk ja meeleolu ning ka kõige lihtsamast tassist teest võib saada teekond.

Vaata raamatut SIIT

3. Jack Welch & John A. Byrne: Jack - Otse südamest

Teatud eluetapil tundub igasugune ulme üleliigne, sest reaalne elu ei lase fantaasial rännata ja sellisel juhul saab abi elulooraamatutest. Eks needki raamatud tunduvad kohati ulmelised kui võrrelda tegelaskujude tahet midagi korda saata ja saavutusi enese saavutustega. Miks Jack? See on esimene omasuguste seas ja kirjeldab väga hästi seda, et kui on soov midagi muuta, siis selleks on vaja eesmärki ja meeletut töötahet.

Vaata raamatut SIIT

2. Tarmo Tamm: Must vöö müügis

Raamat sellest, kuidas olla see, kes Sa oled. Raamat sellest, kuidas olla parem igas elusituatsioonis – nii tööl kui eraelus. Kes on Tarmo seiklustest lugenud, see teab, millest ma räägin, kuid kes veel pole jõudnud, võiks seda teha. Jah, see on veel üks raamat müügist ja ilmselt on igaüks lugenud mõnda n-ö bestsellerit, kuidas saada supermaniks müügis. Antud juhul on tegu tavalise Tarmoga, siit samast Eestist, kes mõjub siiski erilise Tarmona, kuna ta on raamatulehekülgedel nii kahe jalaga maa peal kui veel vähegi olla saab.

Vaata raamatut SIIT

1. “ “

Auväärt esimene koht jääb siinkohal aga tühjaks, kuna ma usun, et see raamat, mis mind kõige rohkem kõnetab või mõjutab, on veel kusagil raamaturiiulil või sulepeas. See võib olla nii elulooraamat, teaduslik uurimustöö või miks mitte ka vapustava ülesehitusega fiktsioon.

Kaspar Rohtla on enda sõnul üks tavaline Tallinna kutt, kes püüab mõista, miks kõik on nii nagu on, kuhu oleme teel kui inimkond ja miks on elu mõte nii lihtne kui number 42. Tööalaselt liitus Kaspar hiljuti Klienditugi OÜ imelise seltskonnaga peale 10 aastat telekomis toimetamist ja tunneb, kuidas värske ja karge tuulepuhang on teda üles äratanud. Kaspari tegemistel saab silma peal hoida SIIT

Raamatublogi "5 Raamatut" ilmub koostöös Bestsales.ee ja Rahva Raamatuga.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee