Best Sales • 10. november 2015
Jaga lugu:

Mark Hunter: 5 parimat müüginippi ever!

Foto: Redd Angelo

Oma olemuselt seisab müügi vundament lihtsatel, kuid tugevatel jalgadel. Tõdedel, mida me oleme kuulnud juba tuhandeid kordi ja ometi on just nende samade tõdede unustamine see, mis meil igapäevaselt müüke sööb. Ainus viis seda vältida, on neid tõdesid mantrana korrata ja selles tuules sobivadki siia ideaalselt müügitreener Mark Hunteri 5 parimat müüginippi ever!

1. Pole oluline, mida sa ütled, vaid mida sinu klient usub

Sa võid panna kokku maailma parima müügipresentatsiooni, aga kui sinu klient sinu pakkumisse ei usu, pole Sul vähimatki võimalust. Võta aega ja suhtle oma kliendiga. Küsi temalt küsimusi ja lase temal öelda, mida ta soovib ja tahab. Tõsi, enamikel juhtudel nad ei tea, mida nad vajavad ja pead neid selles osas juhendama, aga lõpuks jõuab asi ikka selleni, et kui nad sind ei usu, pole sul müügiks mingit võimalust.

2. Ära kunagi võta ette müüki, mille closemist sa pole läbi mõelnud

Kui Sa ei tea, kuhu sa lähed, siis kuidas sa sinna üldse jõuad? Kõige levinum osa, mis müügipresentatsioondiest välja jäetakse ongi lukkulöömine. Mõtle ette ja planeeri see oma presentatsiooni sisse. See ei tähenda, et peaksid ainult kasutamagi seda ühte valitud closing taktikat. Vastupidi, see tähendab, et pead olema valmis kasutama mitut erinevat closing taktikat olenevalt sellest, mida Sinu klient Sulle ütleb.

3. Pühenda iga päev või nädal kindel aeg uute kontaktide leidmisele

Liiga palju müügiinimesi leiavad ennast kulutamas palju aega kõige muu, kui uute kontaktide leidmise peale. Kui sa seda oma päevakavasse ei planeeri ja vastutust selle eest ei võta, tõmbad oma müügile ise vee peale.

4. Usu iseendasse ja sellesse, kuidas sa oma kliente aitad

Miks peaks keegi ostma midagi kelleltki, kes ise oma tootesse ei usu. See pole lihtsalt juhus, et enesekindlad müügimehed teistest palju edukamad on.

5. Ilmu kohale ja õigeaegselt

Suur osa müüke on kaotatud üksnes seetõttu, et müügimees pole suutnud oma lubadusi täita. Olgu see kui banaalne tahes, on fakt, et see lihtne asi kasvatab müüki. See on üks põhiline põhjus, miks ma soovitan kõikidel müügifirmadel valida müügitöötajaid selle järgi, kui tugev ja kindel on nende enesedistsipliin.

Loe originaalartiklit SIIT

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt