Signe Valsberg • 2. detsember 2015
Jaga lugu:

5 Raamatut: Signe Valsberg

Signe Valsberg, Aeternum Koolitus ja Konsultatsioonide asutaja ja koolitaja  

Ka Pipi Pikksukk võib aidata läbi elu olla parem müügis, koolitamises ja eraelus – teab Aeternum Koolitus ja Konsultatsioonide üks asutajatest ning koolitajatest Signe Valsberg, soovitades sellenädalases Bestsales.ee ja Rahva Raamatu blogisarjas "5 Raamatut" seda lugemisvara, mis teda kõige enam inspireerinud on.

5. Anthony Robbins: Sisemine jõud

Robbins kirjutab oma raamatus sellest, kuidas igaühes meis on peidus vägi ja jõud. Ja kuidas kahjuks paljud müügiinimesed ja üleüldse inimesed ei usu iseendasse, vaid arvavad, et neid mõjutab väliskeskkond ja seetõttu nad ei suuda oma eesmärke saavutada. Põhiline põhjus on peidetud sellesse, et me ei oska oma aju õigel viisil seadistada ega kasutada. See raamat aitab vaadata, kuidas iseendast ja teistest paremini aru saada ning kontakti saavutada. See aitab üles leida usu endasse ja oma tegudesse, et osata seada eesmärke ja neid ka saavutada.

Vaata raamatut SIIT

4. Vadim Zeland: Transurfing – reaalsuse juhtimine

Zeland kirjeldab oma raamatus seda, millest lähtuvalt me tajume oma reaalsust. Ta ütleb, et reaalsusel on kaks vormi: üks nendest füüsiline ehk käegakatsutav ja teine metafüüsiline ehk käega mittekatsutav, kuid samas mitte vähem objektiivne. Meie reaalsus on tavaliselt meie sisemaailma peegeldus. Ta kirjeldab, kuidas tekib vastandumine, miks me vihastame teatud inimeste ja olukordade peale. Samuti annab see mõistmise, miks osadel inimestel asjad paremini õnnestuvad kui teistel. Kui me teatud toimimise mehhanismidest aru hakkame saama, siis võime oma elu viia harmoonilisemale rajale ja seetõttu saavutada töös ning elus üldse paremaid ja rahuldustpakkuvamaid tulemusi ja suhteid.

Vaata raamatut SIIT

3. Dan Ariely: Irratsionaalne inimene. Kuidas me teeme oma igapäevaseid otsuseid

Antud raamat kirjeldab, kuidas inimene teeb oma igapäevasid otsuseid. Tihti kuulen ma oma töös kuidas inimesed räägivad, et nad on väga ratsionaalsed ja iga otsus on selgelt läbi mõeldud ning kalkuleeritud. Raamatus tuuakse palju näiteid katsetest, mis on inimestega tehtud selleks, et näidata, kui irratsionaalsed me tegelikult oma otsustamisprotsessides oleme. Kusjuures siin seletatakse ka, et irratsionaalses käitumises on tihti teatud seaduspärasused. Kui me sellest aru hakkame saama, siis on meil võimalus seda nii müügis kui juhtimises kõigi jaoks kasulikul viisil ära kasutada.

Vaata raamatut SIIT

2. Astrid Lindgren: Pipi Pikksukk

Minu lapsepõlve lemmikkirjaniku tegelaskuju Pipi on vast üks minu esimesi suuri inspireerijaid olnud. Põhjuseks, et see tüdruk ei põdenud ühte eestlaste põhilist „haigust“: mida teised minust arvavad. Ta oli eriline ja tahtis asju alati omal moel teha. Tema hulljulgus ja soov katsetada, proovida ja ka provotseerida tegi temast erilise tüdruku, keda teised salajas imetlesid või ka hulluks pidasid. Vähemalt minu jaoks on kindlasti oluline kuulata iseennast ja oma soove, mitte olla samasugune kui teised. Just sellised hulljulged otsused, mida oma elus olen vastu võtnud, on teinud minu töö ja elu põnevaks, huvitavaks ja nauditavaks. Sellega võib kaasneda ka see, et Sa võid teiste jaoks veidrikuna tunduda, aga mis jällegi on just äge ning seeläbi võid võita endale palju sõpru ja kliente!

Vaata raamatut SIIT

1. Eckhart Tolle: Siin ja praegu: kohaloleku jõud

Minu lemmikkirjanike hulka kuuluva Tolle raamatutest kõige enam on mind mõjutanud just antud raamat. Miks? Inimeste põhiline nõrkus on see, et samal ajal kui suheldakse teise inimesega (klient, kolleeg, partner jne) ollakse tegelikult tihti oma mõtetega kontaktis ja teist poolt ei kuulata, vaid kuuldakse. Tolle räägib oma raamatus sellest, kuidas olla siin ja praegu. Mina olen enda jaoks selle mõtte kandnud väga selgelt üle nii müüki, koolitamisse, juhtimisse ja üldse suhtlusesse teise osapoolega. Selge, et kui me teeme tööd, peaks meil oma peas olema lõppeesmärk, samas selleks, et seda saavutada, on kõige olulisem minu jaoks just suhtlemisel ollagi selles hetkes, mitte juba oma mõtetega tulevikus. Kui Sa soovid teisest poolest aru saada ja temaga head kontakti saavutada, siis pead olema hetkes. Suure väärtusena annab hetkes olemine võimaluse elust rohkem rõõmu ja rahulolu tunda, sest tihti pole rahulolematuse põhjus ju hetkeolukorras, vaid selles, milliseid mõtteid me mineviku ja tuleviku kohta hetkes kanname.

Vaata raamatut SIIT

Signe Valsberg on Aeternum Koolitus ja Konsultatsioonide üks asutajatest. Tema igapäevane töö on organisatsioonide konsulteerimine ja koolitamine, kuidas häid kliendisuhteid ja seeläbi ka paremaid müügitulemusi saavutada. Rohkem infot leiad SIIT

Raamatublogi "5 Raamatut" ilmub koostöös Bestsales.ee ja Rahva Raamatuga.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt