Reet Sillavee • 18 märts 2016

Reet Sillavee soovitab: “A Touch of Spice”

Reet Sillavee  

Uusimas Bestsales.ee ja Kosmos IMAX filmiblogis kirjutab Reet Sillavee Briti-Eesti Kaubanduskojast filmist, mis on tehtud nii hästi, et hea lõhn ja maitse jõuab vaatajatenigi. Veel enam aga mängib rolli rahu kui kontseptsiooni müümine, mida tehakse läbi kultuuri professionaalse turundamise!

Kui ma seda filmi esimest korda nägin, sain ma aru ehk vaid paarist sõnast, sest film oli vaheldumisi kreeka ja türgi keeles ilma subtiitriteta, ent see ei takistanud sel end mulle avamast ja mõju avaldamast. See film on A Touch of Spice, mis nägi ilmavalgust 2003. aastal Kreekas.

Armumine ja konflikt

Film räägib ühe poisi loo, kes oma perega 1964. aastal, pärast Küprosel toimunud põhja- ja lõunapoole konflikti, Türgist välja saadetakse. Maha jäävad vanaisa, kes poisi senises kasvamises väga suurt rolli mänginud, ja sõbranna, kellesse poiss eneselegi teadmata armunud on. Juurde meeletult ilusaid linnavaateid, mille iga turismifirma turundusjuhid oma reklaamklippidesse korjama peaks!

Endiselt päevakajaline

Pealt näha on tegu tavalise romantilise draamaga. Poiss armastab tüdrukut, tüdruk aga arvab, et armastab teist poissi ja hiljem on muutuse jaoks juba liiga hilja. Istudes ekraani taga aga Küprose pealinnas Nikosias, mis senini on jagatud kaheks, kus senini käivad tänavatel ringi püssides sõdurid, mille inimesed senini ei ole südamesse rahu saanud - see film on kõike muud kui lihtsakoeline.

Rahu gastronoomia

Pealkirja originaal variandist võib välja lugeda kahte tahku. Sõna-sõnalt poliitiline köök ehk kõik, mis puudutab Türgi ja Kreega läbisaamist 20.sajandi keskpaigas. Teiselt poolt aga linna köök/söök viidates tõelistele maitseelamustele, mida Istanbul, tolleaegne Konstaninopol pakkuda võib ning kui oluline osa igapäevaelust on toidukultuuril. Film on tehtud nii hästi, et kaneeliga lihapallide maitse ja lõhn vaevata vaatajani jõuavad. Just nii ausalt peab turundama kultuuri.

Kui rääkida rahu kui kontseptsiooni müümisest, siis alustada tuleb ühendavatest lülidest. Tihtipeale leiame need köögilaualt. Ehk tasub nendest ühenduslülidest ka tänapäeva kriiside lahendamisel inspiratsiooni saada.

Reet Sillavee on elanud ja õppinud Küprose lõunapoolel, samuti Gruusias. Täna töötab ta Briti-Eesti Kaubanduskojas General Manager ametikohal. 

Müügiteemalise "Peab nägema!" filmisarja toob teieni Kosmos IMAX ja Bestsales.ee

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111