22 juuni 2016

Warcraft: Inimsuhted orkide maailmas

Kadi Pettai  

E-Profiili müügiassistent Kadi Pettai kirjutab värskes Bestsales.ee ja Kosmos IMAX filmiblogis uhiuuest Warcrafti filmist.

Niisiis, Warcraft: Algus. Kohe esimeste minutitega võtavad 3D efektid südame värisema. Ja ka action algab kohe esimestest hetkedest, ei mingit jorutamist ja teema üles võtmist.

Et mulle sellised pool-ulmefilmid meeldivad, tunnen, et olen täiesti õigesse kohta sattunud! Ette ruttavalt võin öelda, et Warcraftis sai näha nii mõndagi, mis sarnaneb nii Sõrmuste Isanda triloogia kui ka Harry Potteri filmidega (nt punapäine kääbus, maag jpm).

Terve film on täis igapäevaseid inimsuhteid, mis ometi kehtivad ka orkide maalimas. Võtame kasvõi orkide juhi Gul’dan ebaausad võtted, mis orkide seas kutsus esile meelepaha ja austuse kaotuse. Näeme, kuidas hirmuga sunnitakse alluma ja tegema asju enda tõekspidamiste vastaselt, kahjuks on seda tänapäeval palju näha. Kui sa oled kurjusest/võimuihast pimestatud, siis sa ajadki oma rida ja võitled selle nimel, et teised teeksid nii nagu sina tahad.

Reetmine, mis iganes tasemel, risustab vastikute tunnetega hinge ja mõru maik jääb pikaks ajaks. Filmis on näha reetmist ja tagajärge erinevate inimeste/orkide vahel: võlur reedab inimesed; armsam reedab riigi; sõber reedab sõbra; orkid reedavad orkide juhi.

Kuigi selle filmi pahadeks tegelasteks saame pidada orke, kes tahavad vallutada Azerothi, siis näeme filmi edenedes, et ka neil on autunne, empaatiavõime, armastus ja soov elada rahus, mitte hävitada oma maailma ja teiste oma.

Nagu tavaelus, on ka filmis näha valikuid, mida tegema peame. Võtame näiteks Garona, kes pole ei ork ega inimene, kuidas suudab ta leida end inimeste juures, saada sõbraks nendega ja siis täita kuningas Llane uskumatuna näiv soov-käsk. Garona heitlus iseendaga, süütunne reetmise pärast, mis sest et muud valikut polnud aga samas rõõm orkide heakskiidu üle, kes teda siiani omaks polnud võtnud. Valikuid on mustmiljon, kõik oleneb konkreetsest inimesest endast, kas teha nii või naa või kolmandat moodi. Olles ise inimene, kes näiteks poes asju valides kunagi kiirelt otsustada ei suuda (tüüpiline naine!) ja iga otsuse pärast põeb, mis teist inimest natukenegi võib haavata, oleks ma Garona asemel pigem orki tapma jooksnud.

Usk endasse ja oma tõekspidamistesse, on väga suur võtmesõna meie elus. Eneseusk aitas noorel võluril Khadgaril võidelda kurjusega, laiendada oma võimeid senisest palju suuremaks.

Usk endasse ja oma tõekspidamistesse eristas orkide klanni pealiku Duratoni teistest, kes sai aru, et Gul’dan hävitas nende maailma ja nüüd hävitab ka inimeste maailma. Duraton sai aru, et kui orkid ja inimesed omavahel jõud ühendavad, võivad nad kurjuse hävitada.

Ka müügitöös on eneseusk tähtis. Kui sa endasse ei usu, ei kõla sa usutavalt, oled ebakindel ja kes tahaks osta midagi ebalevalt müügimehelt? Keegi ei saa ilmselt vastu vaielda, et enesesse uskuvad, kindlad, rõõmsameelsed inimesed löövad laineid igal alal, kasvõi müüjana poe kassades. 

Hea oli vaadata filmi kurjuse ja headuse võitlusest. Kuidas kriisisituatsioonis suudetakse end kokku võtta ja koos võidelda ühise eesmärgi nimel.

PS. Ootan põnevusega Warcrafti filmile järge!

 

E-Profiil AS on spetsialiseerunud nafta- ja gaasitööstuse, masinatööstuse, energeetika- ja merendussektori suurte, raskete ja keeruliste seadmete ning metallkonstruktsioonide tootmisele koos lõppmontaaži ja katsetamisega.

Autor: Kadi Pettai

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111