14 september 2017

Loe ja kuula, aga otsusta ise!

Fakto Auto AS nõukogu esimees Raivo Sternfeld.  

Loen „professionaalsest kretinismist“ tulenevalt tihti kommentaare, mida inimesed ühe või teise toote kohta kirjutavad. Üldjuhul on need emotsionaalsed ega iseloomusta konkreetset kaupa kuigivõrd.

Põhiliselt saavad selliseid hinnanguid tehnikatooted, sest siin on võimalus võrrelda pöördeid, võimsust, kiirust ja muid mõõdetavaid parameetreid. Iseasi on kas need arvamused peale kirjutajale hingerahu andmise ka muud väärtust omavad aga inimestel on vaja väljundit ja see on üks võimalus.

Enam hakkavad silma need kommentaarid, mis on pilkavas või põhjendamatult halvustavas tonaalsuses. Kui toode või teenus on ebakvaliteetne, võiks negatiivset suhtumist mõista juhul kui kommentaar on viisakas ja põhjendavas vormis. Vastasel korral jääb see iseloomustama vaid kirjutaja lastetuba.

Autode mitmekesine maailm on väga viljakas pinnas kommentaatoritele. Kui tootjad võtaksid kõike kirjapandut sinisilmselt arvesse, oleksid kauplustes vaid eriti võimsad ja silmatorkava välimusega monstrumid. Ostjaid, ma kahtlustan, oleks aga kasinalt ja autotootjad peaksid uksed sulgema. Seetõttu toodetakse enamus autosid ikka selle põhjal, mida turg ootab ja õige vähe neid millest unistatakse.

Mis on selle jutu moraal? Igasuguse tehnilise toote ostu eel tasub kindlasti läbi uurida kõik kättesaadavad allikad, et veenduda kas toode ikka on teie vajaduste jaoks sobilik. Tuleb ka ära kuulata need kellel asja kohta midagi öelda on ning seejärel teha oma peaga otsus. Kui võidusõidule plaani minna pole, siis liigset võimsust või uskumatut kiirendust osta ei tasu. Tore on seda omada aga kas see kõik on kõrgemat hinda väärt? Paljud lisad, mida emotsionaalsel ostuhetkel soovitakse, jäävadki kasutamata. Siin tasuks meelde tuletada vanasõna mitmekordsest mõõtmisest ja lõikamisest. Ratsionaalsemalt otsustades tekib võimalus teha üks puhkusereis lisaks, käia tihemini teatris või hoopis tunda rõõmu õhtusöögist heas restoranis?

Meil kõigil on piisavalt talupoja tarkust eraldada terad sõkaldest. Seetõttu ei tasu pimesi lähtuda sellest, mida internetiavaruses kirjutatakse või naabrimees räägib. Igal ühel omad eesmärgid ja vajadused. Tark otsustab oma mõistusega!

Fakto Auto AS tegeleb uute ja kasutatud sõidukite müügi, hoolduse ja remondiga.

Autor: Raivo Sternfeld, Fakto Auto AS nõukogu esimees

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111