Henkel Makroflex müüb ka Uus-Meremaale

Tänavu Äripäeva ehitusmaterjalitootjate edetabeli esinumbriks tõusnud Henkel Makroflex turustab 98% toodangust väljaspool Eesti piire, kõige enam eksporditakse Venemaale ja Ukrainasse, samuti Saksamaale.

"Sihtkohti on üle maailma, sh Uus-Meremaa ja Austraalia," nendib Aal, kelle kinnitusel on tulevikuprognooside tegemine keeruline, ent mullusest rohkem on toodetud ka tänavu ja aasta lõpetatakse heade majandustulemustega.

Ettevõttes töötab veidi üle saja inimese.

Aali sõnul on ettevõtte heade majandustulemuste taga on nii tootmise koondamine Soomest Eestisse kui ka turu elavnemine, mis on tootmismahtu kasvatanud. Kasv jätkub ka praegu.

“Mullu oli Henkel Makro­flexis muutuste aasta,” sõnab ettevõtte juhatuse esimees Sirje Aal. “Teisel poolaastal tuli meile seoses Soomes Oittis asunud tehase sulgemisega üle sealne tootmine. See kasvatas mahtu.”

Tootmise Eestisse toomine võimaldas optimaalsemalt kasutada nii inimressurssi, raha kui ka tootmisvõimsusi. “Selline kontsentreerimine on praegustes majandustingimustes otstarbekas, ent kerge see protsess polnud. Arvestada tuli Soome seaduste ja sealsete tugevate ametiühingute nõudmistega. Tegu oli üsna piinarikka ajaga,” tunnistab Aal. “Majanduslikult oli otsus kahtlemata põhjendatud,” lisab ta.

Eraldi toob Aal välja meeskonna rolli: “Olen südamest tänulik meie tiimile, kes on selle keerulise ajaga toime tulnud. 2010. aastasse jäi Soome tehase sulgemine, tootmise siia toomine, samas pidas meie meeskond vastu ja saime hakkama peaaegu sama inimeste arvuga.”

Aali kinnitusel pole ühinemisest tingitud tootmismahu suurenemine heade tulemuste ainus põhjus. “2009. oli raske kriisiaasta. On isegi üllatav, et kriisist väljumine ja turu elavnemine nii kiiresti tuli. Turg kasvab ja tootmismaht on suurenenud nii mullu kui ka tänavu,” räägib Aal.

Seoses energiakandjate hinna tõusuga kasvasid tootmiskulud ka Eestis, ent Henkel Makroflexi on see väikestest tootjatest vähem mõjutanud. “Meie puhul toimib mastaabiefekt. Mida enam oma liine kasutame, seda parem. Mahud on suured ja tootmiskulude kasv küll mõjutab meid, ent mõju ei ole nii tugev, et põhjustaks probleeme,” lausus Aal.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt