Alyona Stadnik • 28 september 2011

Soome-Rootsi näitused Eesti tootjale kodumessid

Metallitöötlusfirma Radius Machining OÜ on juhatuse liikme Veljo Konnimoisi sõnul kogenud messidel käija ning Soome-Rootsi näitusi peetakse kodumessideks.

"Oleme osalenud Soome allhankijate messil Alihankinta viimased üheksa aastat mitme esindajaga, sellel aastal olime ühe esindajaga. Peame seda kodumessiks," rääkis ta. "Kui meid ei ole seal, siis tekib tõenäoliselt küsimus, kas me oleme oma tegevuse lõpetanud või pankrotti läinud," lisas ta.

Konnimois rääkis, et see on ka teiste valdkonna ettevõtete puhul nii – messil väljas olla on allhankega seotutel kohustus. "Messil on kohal need ettevõtted, kellele me allhankeid teeme," selgitas ta.

Radius Machining peab Konnimoisi sõnul kodumessiks ka Rootsi Elmia messi. "Oleme seal igal aastal kohal ning anname endast teada kui stabiilsest ja jäävast ettevõttest, et me ei kao ära," rääkis ta.

Küsimusele, mida mess annab ettevõtetele, vastas Konnimois, et kindlasti saab seal võrrelda ennast teistega, kui kaugel oma tegemistega ollakse võrreldes konkurentidega läänes ja põhjas. "Konkureerime ikkagi ettevõtetega Soomes ja Rootsis, aga mitte väga siin Eestis. Seal ei ole määrav mitte niivõrd hind, kuivõrd tarne kiirus ja kvaliteet," täpsustas ta.

Eesti ettevõtted iga hinna eest Skandinaavia ettevõtetega koostööle ei kipu. "Päris särki seljast ei anta. Usun, et ühestki tööst pole siiamaani loobutud. Iga töö jaoks on siin Eestis ikka tegija olemas. Oleneb muidugi spetsiifikast, kõiki võimalusi meil Eestis ei ole, just uue tehnoloogia poole pealt," rääkis Konnimois.

Tema hinnangul tuleks Eesti ettevõtetel müüa oma tugevust. "Meie teame treimise tehnoloogiat ja oleme sellega väljas. Kõik, mis sinna juurde tuleb, hangime Eestist," rääkis Konnimois. "Kui ettevõte tellib meie käest 90 protsenti treimist ja 10 protsenti midagi muud, siis ei saada me teda Eesti metsadesse, et mine otsi ise. Aitame neile ise tegijaid leida. See aitab garanteerida ka pikaajalist suhet," lisas ta.

Mis on mis

AlihankintaAllhankemess, mis toimub Soomes. Messil käsitletakse olulisi tööstuslikke allhanke valdkondi – metalli-, elektroonika-, plastiku- ja kummitööstuse - ja tööstusliku IKT lahendusi. Tänavu toimus 13.-15. septembril, tuleval aastal toimub 18.-20. septembril Tamperes.ElmiaAllhankemess, mis toimub Rootsis. Skandinaavia suurim allhankemess. Selle messi raames kogunevad ühe katuse alla ettevõtted, kes tegutsevad allhankijatena. Messil on võimalik omandada uusi kogemusi, leida kasulikke ärikontakte ja partnereid.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111