Indrek Kald • 28. september 2011
Jaga lugu:

Sotka ja Asko juht: mööbli müük mullusest suurem

Mööbli jaekaupluste Asko ja Sotka (Indoor Group AS) tegevjuhi Kari Forssteni hinnangul liigub Eesti mööbliturg elavnemise suunas ning tänavune kogumüük ületab mullust.

Forssten tõdes, et Eesti mööbliturg on olnud viimastel aastatel raskes olukorras. "Kogumüük on pärast 2007. ja 2008. aastat suurusjärgult pea poole väiksem," lausus ta. Samal ajal on konkurents tihenenud. "Tänavu on aga märgata jaemüügis positiivset kasvu ja kogumüük saab olema eelmise aasta omast suurem," ütles Forssten.

Ta lisas, et tarbeesemeid pakkuvas kaupluses, kus kliendile lähenetakse personaalselt, on haaramas ühe suuremat võtmerolli klienditeenindus. "Eesti tarbija ootab täna sisustuskauplustelt terviklahendust ning müüjate erialast pädevust klienti tema valikutes nõustada," ütles Forssten.

Mööblipoodide keti tegevjuhi hinnangul otsib Eesti tarbija üha laiemat ja eristuvat tootevalikut. Ta usub, et mööblikaupluste laiapõhjaline rahvusvaheline hange võimaldab hoida tootevaliku ajakohasena. "Kohalikelt parimatelt tootjatelt ostame pehmet mööblit ja madratseid, kõva mööbel nagu raamaturiiulid ja kapid tulevad peamiselt Kesk-Euroopast," sõnas Forssten.

Indoor Group AS on tegutsenud Eestis 15 aastat. Hetkel on Eestis kolm Asko sisutuskaubamaja ja neli Sotka mööblikauplust.

Asko lugu sai alguse 1918, kui puusepp Aukusti Avonius asutas Soomes Lahden Puuseppätehtase. Ettevõte eristus teistest selle aja puusepatöökodadest, kuna Avonius panustas toodete saritootmisesse ja eriti oma kauplusteketi loomisesse. Sotka kaubamärk tuli Soomes turule aastal 1959.

Indoor Group AS on osake Soome Indoor Group kodusisustusettevõttest ja Kesko-kontsernist.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt