Indrek Kald • 29. september 2011
Jaga lugu:

KredEx Krediidikindlustus: tasumata arved ekspordis suur probleem

Eesti ettevõtted kaotasid eelmisel aastal neile tasumata jäänud arvete tõttu pea pool miljardit eurot. Eriti raske on tasumata arvete probleem eksportides.

"Eesti ettevõtted kaotasid 2010. aastal neile tasumata jäänud arvete tõttu hinnanguliselt 445 miljonit eurot. Eriti keerukas on tasumata arvete probleem eksportides, sest tekkinud kahjude lahendamine muutub sageli väga kulukaks," ütles KredEx Krediidikindlustuse juht Meelis Tambla.

Tema sõnul annab krediidikindlustus ettevõtjatele kindlustunde ostja krediidireitingu muutumise korral. Rahvusvahelised uuringud on näidanud, et krediidikindlustust kasutavad ettevõtted müüvad oma tooteid julgemalt, pakuvad sagedamini krediiti ning ekspordivad suuremas mahus ja enamatesse riikidesse. Kindlustuse kasutamine toob kaasa ka ettevõtte tegevus- ja finantseerimiskulude kokkuhoiu.

"Soovitame krediidikindlustust kasutada kõigil eksportivatel ettevõtetel. Näiteks maksab 50 000 eurose tehingu kindlustamine Euroopa Liidu suunal 0,4% käibelt ehk ainult 200 eurot. Mida väiksemad on ettevõtte müügimarginaalid, seda raskem on tekkivaid kahjusid tagasi teenida," lisas Tambla.

Krediidiinfo alandas eile 4906 Eesti ettevõtte krediidireitingut, kuna värske majandusinfo puudumine muudab nende ettevõtete krediidiriski määramatuks.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt