Indrek Kald • 7 oktoober 2011

Estonian Air on esimene maailmas, kes Facebooki fännidele oma programmi teeb

Estonian Air rajab oma lojaalsusprogrammi täielikult sotsiaalmeediale, kasutades selleks põhiliselt Facebooki.

Oktoobri lõpus võtab Estonian Air kasutusele uue sotsiaalmeedial põhineva lojaalsusprogrammi, mille eesmärgiks on premeerida ettevõtte kliente ja fänne mitte ainult lendamise eest vaid ka ettevõtte toetamise eest online-meedias. Estonian Airi teatel on nad esimene lennuettevõte maailmas, kes sarnase lojaalsusprogrammiga turule tuleb.

Estonian Air hakkab kliente ja fänne tunnustama erinevate toetusaktsioonide eest, näiteks oma arvamuse jagamine lennufirmast Facebooki lehel ning "säutsumine" lennufirma pakkumistest. See on esmakordselt maailmas, kus lennufirma toetajaid premeeritakse ilma, et nad selleks lendama peaksid, teatas Eesti lennukompanii.

Facebooki kontot omavad 88% sagedastest lendajatest, kes on Facebooki tavakasutajatest kaks korda aktiivsemad. Ligi 70% nendest soovivad liituda ka lojaalsusprogrammiga. "Estonian Airi jõupingutustel tuua lennufirma toetusgrupid online-keskkonda on  teerajaja roll, mis võib mõjutada üleüldist lojaalsusprogrammide kurssi kogu maailma lennunduses," lausus Estonian Airi partner lojaalsusprogrammi väljatöötamisel Shasank Nigam, SimpliFlyingu juht.

"Eesti turg on väike ja selleks, et pakkuda eestlastele häid lennuühendusi mõistlike hindadega, peab lennufirma siia meelitama reisijaid ka Eestist väljastpoolt. Selles osas on sotsiaalmeedia kasutus kõige kuluefektiivsem viis, kuidas erinevaid brände piiri taga reklaamida ja turustada," põhjendas Estonian Airi juht Tero Taskila.

SimpliFlying on konsultatsioonifirma lennufirmade brändijuhtimise valdkonnas. Ettevõtte peakorter asub Singapuris ning kontorid Torontos ja New Yorkis. SimpliFlying aitab lennufirmasid klientide kaasamisel ning suurendada seeläbi tulusust. SimpliFlyingu võtmeklientide hulka kuuluvad IATA, Turkish Airlines, Airbus, LAN Airlines, Jet Airways ja Bombardier.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548
Kerli Vau
Kerli VauReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 550 2861
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884