Birjo Must • 14. oktoober 2011
Jaga lugu:

Toomas Tõniste: läheme NATO riikide tellimusi hankima

Viljandi õmblusettevõtte osanikuks saanud Toomas Tõniste sõnul kavatsetakse firma kliendibaasi laiendada NATO riikide tellimuste ja ka purjetamisvarustuse tootmisega.

Olümpiamedalistide Tõnu ja Toomas Tõniste alkoholi ja toidukaupade hulgimüügi ning logistikaga tegelev AS LTT omandas tänavu oktoobris suurosaluse militaar- ja muud erivarustust valmistavas õmblustööstuses AS Galvi-Linda.

"Pakkumine tehti ja sai pool aastat kaalutud plusse ja miinuseid. Leidsime, et see on ettevõttele kasulik ja julgeme nendesse aktsiatesse investeerida," põhjendas Tõniste. Ta lisas, et antud hetkel on eelkõige huvi investeerida tööstustesse, kus on väga suur ekspordipotentsiaal.

Militaarteemat laiemalt vaadates on Tõniste hinnangul Galvi-Linda allhangetel väga tugev potentsiaal. "Eks riskid ja ohud on ka olemas, kuid antud hetkel tundus hind õiglane ja nii see tehinguni jõudiski," lausus ta. Tehingu hinda ta avalikustama ei soostunud.

Galvi-Linda mulluse majandusaasta aruande järgi oli 2010 firmale keeruline aasta võrreldes eelnevaga. Kliendibaas oli küll stabiilne, kuid klientide tellimuste maht langes märgatavalt. Eriti järsult langes kõige suurema kliendi, Eesti Kaitseväe tellimuste maht, seisab aruandes.

Tõniste kinnitas, et uued plaanid ettevõttega on suured ja esialgu keskendutaksegi töö juurdeleidmisele. "Plaanime konkreetselt militaarjoont kasvatada ja minna NATO riikide tellimusi hankima," rääkis ta. "Samas on siin Põhjamaad lähedal, kus toimuvad riiklikud kaitsevarustuse tellimused," lisas ettevõtja.

Tõniste rääkis, et kindlasti otsitakse ka uusi väljundeid, sest näiteks purjetamise valdkonnaski on väga mitmeid võimalusi. Galvi-Linda suur boonus olevat see, et ettevõte teeb rasket õmblustööd, mida tavaline õmblussektor ei tee. "Teine suund on kohe luua oma brände, millega jõuda lõpptarbijani. See aga nõuab sisseelamist," tunnistas Tõniste.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt