Katre Pilvinski • 10. november 2011
Jaga lugu:

Vastutustundlik ettevõtlus on hea müügiargument

Vastutustundlik ettevõtlus on hea müügiargument eksportimisel, kuid samas annab see võimaluse teha midagi kasulikku nii keskkonna kui ka ühiskonna jaoks.

"See on levinud küsimus Skandinaavia ettevõtete hulgas, kas teil on olemas vastutustundliku ettevõtluse ehk corporate social responsibility (CSR) strateegia ehk seda väärtustavad arenenud ühiskonnad," viitas Eesti Reklaamiagentuuride Liidu juhatuse liige Jaana Koppel teemale, millega Eesti eksportijad võivad Põhjamaades kokku puutuda.

Koppel tõi näite, et miks ettevõtted teevad ISO sertifikaate, kui need pole tegelikult nõutud kõikides valdkondades, kuid need on kindlasti müügiargument, et ettevõttes on süstematiseeritud tegevused ja protsessid.

Eestis on kujunenud tubli koolkond ettevõtteid, kes strateegiliselt CSRi oma ettevõtte juhtimises ja tegevuses rakendavad. Üks neist ettevõtetest on Microsoft Eesti, mis võitis 2011. aasta Tallinna vastutustundliku ettevõtte auhinna. Firma haridus- ja toetusprogrammide koordinaator Tiina Viiderfeld põhjendas CSRi rakendamist ettevõttes, et niivõrd suurele ettevõttele, kui seda on Microsoft, peaks vastutustundlik käitumine olema sisse kodeeritud.

"Edukas ettevõte peab suutma peale oma põhitegevuste ka ühiskonnale tagasi anda. Lisaks loob see ettevõtte suhtes ka usalduse nii klientide, koostööpartnerite avalikkuse kui ka meie enda töötajate seas," lisas Viiderfeld ja selgitas, et CSRi tulemuste hindamisel saab eelkõige vaadata üldist mainet ja rahulolu firmaga.

5 soovitust, mida saaksite kohe teha

    1. Jälgige, et kontorist lahkudes oleks valgustus, arvutid jm varustus välja lülitatud.    2. Keerake kontorisoojendus paari kraadi võrra vähemaks.    3. Asendage elektripirnid energiasäätlikumate elektripirnidega.    4. Seadistage printimine ja koopiate tegemine kahepoolsena, printige vaid e-kirja esimene lehekülg.    5. Püüdke rakendada paindlikku tööaega.  

Järgnevat 5 soovitust ja näpunäiteid pikemalt lugege tänasest Äripäevast!

 

 

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee