Rakvere Lihakombinaat: ootame müügikasvu Venemaalt ja Hiinast

ASi Rakvere Lihakombinaad juhatuse esimees Anne Mere ütles Äripäeva teemaveebile toostusuudised.ee antud online-intervjuus, et mis puudutab eksporti väljaspoole Balti riike, siis ootab ettevõte müügikasvu Venemaalt ja Hiinast.

"Ekspordi kasvatamise märksõnad on sihtturule sobivad tooted ning järjekindel töö edasimüüjate ja klientidega," lisas Mere.  

Mere sõnul on Rakvere Lihakombinaat Hongkongi eksportinud sealiha juba pea 3 aastat. "Meie peamised artiklid on olnud seapead, -jalad, seamaod ja ribikondid. Hiinlaste toitumisharjumised on oluliselt erinevad läänemaailmast, aga nende nõudlus sobib hästi meie pakkumisega," lisas ta.

Konkreetsetest numbritest rääkides ütles Mere, et loodavad tuleval aastal käivet kasvatada 5% võrra, kuigi ettevõtte järgmise aasta eelarve on veel lõplikult kinnitamata. “Müügiedu peab tagama tootearendus ja hea müügitöö,” kommenteeris Mere. Tema sõnul ei ole täna müügimeeskonnas muutusi ette näha. Kui aga vajadus peaks tekkima, siis on neil tavaks uusi müügiinimesi otsida tavapäraseid kanaleid pidi: “isiklikud tutvused, CV-online, kuulutused ajalehtedes”. Müügijuhtide 2012 aasta motivatsiooniskeem on Rakvere Lihakombinaadis seotud aastaeesmärkide täitmisega.

Täna on Rakvere Lihakombinaadi suurimad eksportturud Läti ja Leedu, kus opereerivad ettevõtte tütarettevõtted. Kõige suuremat kasvupotensiaali nähakse Leedu turul. "Täna ei ole me Balti riikide suurimal turul liidrite hulgas, aga tahame sinna jõuda," kommenteeris Mere.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt