Alyona Stadnik • 13 detsember 2011

Kuusik: müügiinimene on eriline

EMT personalijuht Terje Kuusik rääkis Äripäeva seminaril "Kuidas leida ja hoida head müügiinimest?", et müügiinimene on väga eriline töötaja ja temasse tuleks panustada.

"Müügiinimene on väga oluline inimene ettevõtte, mitte ei ma alaväärtustaks teisi aga müügiinimestesse tuleks aeg ajalt panustada," rääkis ta.

Kuusik leiab, et parem hoida ja arendada olemasolevaid töötajaid kui pidevalt otsida uusi. "Tuleks hoida ja panustada nendesse, et teevad head müügitööd. Need, kes ei tee hea müügitööd, siis tuleks neile tõsiselt otsa vaadata. Müügiinimeste töö on jube raske ja see inimene peab olema eriline ning hing on olla müügiinimene," arutles ta.

EMT personalijuht lisas, et kui mõelda, mis eristab müügiinimest, siis tema jaoks on oluline leida selged eesmärgid ja tööülesanded. "Müügimees peab seda teadma, sest kui ta jääb kliendile vastuse võlgu, ei jäta ta head muljet," selgitas Kuusik.

Samuti peaks teadma oma ettevõtte visiooni ning rolli ettevõtte eesmärkide täitmisel. "Ta peab teadma, mis on tema roll selle eesmärgi koju toomisega, et ta saaks seda rääkida ka klientidele," sõnas Kuusik.

Ta lisas, et müügiinimese jaoks on oluline teada, milline on aktsepteeritav tulemus, selle järgi saab otsustada, kas on tegu hea või halva müügimehega. "Oluline on panna paika mängureeglid ehk milline müügimees sobib, millised on eetilised väärtused," selgitas Kuusik.

Müügiinimestele on oluline, et vastutused ja volitused oleksid tasakaalus ning oleks võimalik jälgida pidevalt eesmärki ning anda tagasidet. "Tahame saada tagasisidet oma tööle ja müügiinimesed tahavad seda kogu aeg teada saada, kui kaugel on tema tulemus eesmärgist," lausus Kuusik.

Personalijuht märkis, et müügiinimest motiveerib see, et ta saab ise juurde teenida ehk lisaks põhipalgale on ka tulemuspalk. "Tasustamise kommunikatsioon on olulisem kui tasustamise sisu ehk töötaja teab, mis on tasustamise eesmärk ning milliste eesmärkide saavutamine seda toetab," selgitas Kuusik.

Ta lisas, et kõikidele inimestele on vajalik tunnustamine, mitte ainult naistele vaid ka meestele. "Tuleks esile tõsta kas emotsionaalselt või materiaalselt," sõnas Kuusik Äripäeva seminaril.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111