Seminar: üha enam ettevõtteid jätab arved maksmata

2011. aastal kasvas enamikes Euroopa Liidu riikides aasta varasemaga võrreldes nende arvete osakaal kogumüügist, mis laekumata jäävadki.

Kõige kiirem oli kahjumisse kantud arvete kasv oodatult Kreeka ettevõtete puhul, osakaal kogumüügist kasvas aastaga 3 protsendilt 4,9 protsendile.

Teisel kohal oli Läti, kus laekumata jäävate arvete osakaal kasvas aastaga 3,5%lt 3,8%-le kogumüügist.

Kolmanda koha hõivas aga üllatuslikult Suurbritannia, kus laekumata arvete osakaal kasvas aastaga 2,4 protsendilt 3,2 protsendile kogukäibest.

Uuringu koostanud Intrum Justitia Groupi Eesti tütarfirma Intrum Justitia tegevdirektor Ivar Tammemäe kommenteeris Best Salesile, et analüüsis on esindatud 26 Euroopa riiki ja enamikus neist 2011. aastal laekumata jäävate arvete osakaal kogumüügist kasvas.

Tammemäe kinnitas ka oma kogemusega uuringus välja tulnud negatiivset trendi Suurbritannia majanduse kohta 2011. aastal. "Riskid Inglismaa ettevõtjatega kasvasid mullu aasta teisel poolel väga kiiresti ja päringute arv meile kasvas samuti,” lisas ta.

Põhjaliku ülevaate 26 Euroopa riigi ettevõtjate, riiklike ametiasutuste ja tarbijate maksekäitumise kohta teeb Ivar Tammemäe 24. jaanuari seminaril "Rohkem kasu: vabakaubandus ja tollimaksud 2012". Tema teemaks on: "Ülevaade maksekäitumisest Euroopa riikides. Mitu päeva pärast arve esitamist võib loota selle tasumist erasektori, avaliku sektori ja tarbija puhul?"  

Seminaril annab ka maksu- ja tolliameti juhtivtöötaja Aimi Pihel põhjaliku ülevaate Eesti ettevõtjatele kehtivatest vabakaubanduslepingutest. Nimelt kui Euroopa Liidu ja Eesti eksportija sihtriigi vahel on sõlmitud vabakaubandusleping, siis puuduvad tollimaksud täielikult või on need soodsamad.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee