15 firmat sai mullu uusi kliente näituselt lennujaamas 

Eesti Ekspokeskuse teenindusjuht Jaana Ziius tegi Best Salesile kokkuvõtteid möödunud aastast. Eesti Ekspokeskuse näitusega Tallinna lennujaamas liitus 2011. aastal kokku 72 uut ettevõtet.

Sealhulgas esitles Eesti Ekspokeskus 2011. aastal kokku 17 välismaise osalusega ettevõtet. Nendeks olid: Cayman Europe (Maxey lash), Tesni OÜ, Genista Grupp, Naps Solar Estonia OÜ, Grohe AG Eesti filiaal, Bestra AS, Walosa AG, Glaskomponent OÜ, Radisson Blu Hotell Olümpia, Citadele Banka Eesti filiaal, Arctic Finland House, Le voyager, Baltic Event Service, Wett Eesti OÜ, Teknoma Eesti OÜ, DBB GRUPP OY ja Tikkurila AS.

"Iga paari kuu möödudes küsime klientidelt tagasisidet, kus uurime, kuidas kliendid kontaktidega ühendust võtavad; kas nad on tundnud lennujaamas tehtava brändingu mõju; kas on saanud uusi äri- või erakliente; kui lepingu või müügini pole veel jõutud, siis kas neil on potentsiaalseid kliente, kellega käib tihe suhtlus tuleviku tarbeks," selgitas Ziius.

Ta lisas, et viimase statistika põhjal võib öelda, et uusi kliente on saanud 15 firmat; vähemalt 30 firmal käib või käis tihe suhtlus ja läbirääkimine potentsiaalsete ostjatega.

Väga palju on ka neid näitusel osalejaid, kes ütlevad, et ei tea, kust kaudu klient neid ülesse leidis. Seda nimelt seepärast, et Ekspokeskus suures osas jagab visiitkaarte ja katalooge huvitatud külastajatele, ringlusesse läheb mitmeid sadu kui mitte tuhandeid visiitkaarte ja katalooge kuus. Näituse võõrustajate kätte jätavad oma kontaktandmed umbes kolmandik külastajatest. Seepärast ei pruugi ei Ekspokeskus ega ettevõte teada, kuidas klient nendeni jõudis, küll aga on tihti mainitud, et suurenenud on välismaa päritoluga päringud.

"Näitusel osalevad ettevõtted nendivad, et korraliku lepinguni jõudmise protsess võib võtta isegi rohkem kui aasta," kommenteeris Ziius ettevõtjate tagasisidet.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt