Eesti mööblitootjad lähevad Kölni mööblimessile ühiselt

Eesti mööblitootjad panid EASiga seljad kokku ja jaauari lõpus toimuvale Kölni messile minnakse ühisstendiga.

Messist võtavad osa maailma juhtivad mööblitootjad, disainerid ja hankijad. Kölni mööblimess on Euroopa üks olulisemaid. Messil osalemist kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. EAS ning Eesti ettevõtjad osalevad riikliku ühisstendiga 16.-22. jaanuarini Kölnis toimuval Kesk-Euroopa suurimal mööblimessil Imm Cologne 2012.

"Eksportöörid on aru saanud, et Põhjamaade turust tuleb kaugemale vaadata ja haaret laiendada, seetõttu minnaksegi messile uusi kontakte sõlmima," põhjendas EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas messist osavõttu. Ta lisas, et Eesti tootjad suudavad pakkuda kvaliteetset, hea disainiga ja mõistliku hinnaga toodangut, millele peaks Euroopas kõvasti turgu olema. "Peaasi on nüüd jalg ukse vahele saada,“ lisas Korjas. 

"Saksa mööbliturule on ettevõttel oma kaubamärgiga sisuliselt võimatu või ebamõistlikult kallis siseneda, seetõttu loodame, et Eesti nimi, mis seostub eurooplasele stabiilse majanduse ja innovatsiooniga, töötab meie eest kaubamärgina, mille all õnnestub turule pääseda,“ selgitas Ermatiko OÜ juhatuse liige Erki Konsa vajadust minna messile ühisstendiga. Eesti stend on tema sõnul oma 650 ruutmeetriga piisavalt suur, et silma torgata. "Loodame, et see töötab meie kasuks ning tagasi tuleme juba mõnegi lepingu võrra rikkamana," lisas Konsa.

Väiketootja OÜ Radis läheb messile oma laste- ja elutoamööbliga. "Eesti mööblitootjate ühisstend annab suurepärase võimaluse olla paremini pildil, seda eriti väiksematel firmadel. Meie ootused messile on kõrged," selgitas Radise juhatuse liige Mauri Abner. 

Borg OÜ tegevjuht Mart Jõhvikas kinnitas, et välja minnakse oma parima tootevalikuga. "Eelkõige soovime kanda kinnitada projektimüügi valdkonnas ja usun, et meie Saksamaal osatakse meie kvaliteeti hinnata. Seega loodame tagasi tulla heade koostööpartnerite võrra rikkamana," möönis ka Jõhvikas.

EASi korraldatud ühisstendist nimega "Estonian Furniture Street" võtab osa kaheksa Eesti mööbliettevõtet: Bellus Furniture OÜ, Bellus Beds OÜ, Borg OÜ, Ermatiko OÜ, Pinea OÜ, Tarmel Furniture OÜ ja Valsiniidu AS; lisaks ka Eesti Mööblitootjate Liit. isaks saavad messi külastavad Eesti mööbliettevõtjad kasutada eelneva kokkuleppe korral Eesti stendi kohtumispaigana potentsiaalsete koostööpartneritega. 

Möödunud aastal külastas Kölni messi 138 000 inimest 128 erinevast riigist; osales 1028 eksponenti 48 riigist.

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111