19 jaanuar 2012

Eestlased on ekspordil Saksamaale edukad

Mjandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse eksperdi Mario Lambingu sõnul on Eesti ettevõtted olnud ekspordis Saksamaale edukad ja paaril viimasel aastal on suudetud kasvatada eksporti Saksamaale 15–20% aastas.

"Peamised tooted on olnud masinad ja seadmed, puit ja puidutooted ning mitmesugused tööstuskaubad," loetles Lambing.

Seega on tema sõnul oluline eelkõige, kuidas muutub nõudlus laiemalt nende tootegruppide puhul ning milline on Eesti ettevõtete konkurentsivõime teiste pakkujatega võrreldes. Viimasel ajal on ekspordi põhjal Eesti ettevõtted olnud n-ö turu keskmisest edukamad.

Saksamaa valitsuse värske 2012. aasta majandusprognoos on mõõdukalt optimistlik. Majanduskasv ekspordi vähenemise tõttu langeb, kuid tööturu numbrid löövad uue rekordi ja ka inimeste sissetulekud kasvavad, prognoosib Saksa valitsus.

 

Autor: Katri Soe-Surén

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884