Indrek Kald • 20. aprill 2012
Jaga lugu:

Saku Õlletehases makstakse boonust töötaja käitumise järgi

Saku Õlletehases arvestatakse töötajatele boonuse maksmisel ka nende käitumist.

"See oli paljudele inimestele esialgu ootamatu, et käitumise järgi makstakse boonust," rääkis õlletehase juht Margus Kastein Pärnu finantskonverentsil reedel. Samal teemal esines õlletehase müügidirektor Jaan Härms ka juba 11.11.11 Best Salesi müügijuhtide klubis, tema ettekandega saab tutvuda SIIN

"Meie motivatsioonisüsteemis on raskete väärtuste ehk oodatavate äritulemuste kõrval samaväärselt tähtis küsimus, kuidas asju tehakse. Nende kahe indikaatori summana selgub, kui palju saab töötaja preemiat," selgitas ta.

Saku Õlletehase juhi sõnul tuleb neil emafirma Carlsbergi seisukohast väga väikese turuna mõelda, kuidas ennast teiste grupi ettevõtete seas kuuldavaks ja nähtavaks muuta.

"Eesti mastaabis oleme me pigem suured, aga regiooni käibest teeb kogu Baltikum ainult 7% ja kasumist 5%. Nende numbrite juures on meie jaoks keeruline küsimus, kuidas ennast kuuldavaks teha. Pildile pääsemine on aga väga oluline, et saada emafirmast vajalikke investeeringuid, mis omakorda tõstavad tootlikkust," märkis ta.

"Samuti saame end kuuldavaks tehes ligi tehnoloogiale, uute toodete arendusele, finantsidele," loetles Kastein. "Kõige olulisem on aga väljund talentidele. Mul on fantastiline tunne töötada ettevõttes, kus on võimalus saata inimesi välja ja neid ka sisse tuua. Meie inimesed on loonud Eestist positiivse kuvandi, paljud töötavad grupi teistes riikides," selgitas ta Pärnus.

"Ehkki hea inimese äranoppimine on ühtpidi ebamugav, jätab ta igal juhul positiivse jälje meist kui Saku Õlletehasest, Eestist ja endast kui kompetentsest töötajast. Võin uhkusega öelda, et Carlsberg Grupi CEO on Eestit nimetanud talentide kasvulavaks," lisas Kastein.

Finantskonverentsi arutelul motivatsioonisüsteemidest rõhutas Peeter Kodar Pauligist, et töötajaid otsides on oluline, et  äriplaanis oleks ühisosa ettevõtja ja inimese isikliku äriplaani-eluplaani vahel. "Värvake väärtusi ja hoiakuid, kõike muud saate tegelikult muuta. Pettuge pigem värbamisprotsessis, valige uuesti ja uuesti, aga ärge pettuge lõpuks oma valikus," lisas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee