Aira Tammemäe • 24. aprill 2012
Jaga lugu:

Kes on parim müüja jaekabanduses?

Möödunud nädala lõpus tulid Eesti eri paigust Tartu Kutsehariduskeskusesse kokku noored müüjaõpilased eesmärgiga selgitada välja parim. Noortel müüjatel tuli hakkama saada nõudliku kliendiga, oma mälu teritada ning kaunis kingipakk valmistada. Võistlusel hinnati müüjate täpsust ja korrektsust ning suhtlusoskust.

Anne Selveri kaupluse juhataja ja võistluste kohtuniku Ille Toomase hinnangul oli kõige keerulisem

ülesanne pakkida kliendi jaoks kingitus . „See ülesanne valmistas kohtunikele ebameeldiva üllatuse, sest ootused olid suuremad.”  Samuti oleks võistluse kohtunikud oodanud, et noored müüjad tunnevad paremini toodetel olevaid märke. Ille Toomase sõnul ei olnud võistlus kerge: ”Kõige raskem ülesanne oli müügisituatsioon, sest esiteks oli võistlejatel publik ning klient oli üsna nõudlik. See võistluse osa oli ka kõige olulisema osakaaluga.”

Kokku osales 26 õpilast seitsmest erinevast koolist. Võisteldi kolmes kategoorias: põhikooli baasil õppijad, gümnaasiumi baasil õppijad ja töökohapõhises õppes õppijad. Töökohapõhises õppes õppijatest oli parim Aili Volkova Tallinna Teeninduskoolist, keskkooli baasil võistlejatest oli parim Merit Lindmets Tartu Kutsehariduskeskusest ning põhikooli baasil võistlejatest oli parim sama kooli õpilane Klarika Lass.

„Edu võti oli julgus, enesekindlus, enese väljendoskus ja see, kuidas müüja tooteid tutvustas ning lisamüüki tegi,” kommenteeris Ille Toomas võitjate tugevusi. Ju on see ka tulevaste tööandjate ootus.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt