Mis on Ossinovski lemmikraamatud?

Raudteeärimees, Eesti suurimat palka teeniv Oleg Ossinovski tõi Äripäeva härrasmeestele suunatud elustiiliajakirjas Gentleman välja oma viimase aja lemmikraamatud.

Nendeks on Ayn Rand "Atlas Shrugged" ja Hannah Arendt "Banality of evil".

Ossinovski põhimoto Gentlemani intervjuus oli, et ta on maksimalist ja ei lepi teise kohaga.

"Lähtun põhimõttest, et teine koht mis iganes tegemistes ei ole positiivne saavutus. Teine koht on kui kaotus ning see ei saa olla sihiks," räägib Ossinovski. Teda on kasvatatud vastavalt ning sama joont on ta ka hoidnud oma kahe poja kasvatamisel.

Edasi pürgimine oli Oleg Ossiniovskile oluline juba varases nooruses. Näiteks ülikoolis ei pidanud mees hinnet "neli" piisavalt heaks ning palus professoril hindeks vormistada pigem kaks, et ta saaks materjali uuesti ning põhjalikumalt omandada ja hinde viieks parandada. Oluline ei olnud tema jaoks mitte pelgalt aine sooritamine, vaid kogu õppematerjal maksimaalselt omandada, mis kajastuks ka parimas võimalikus hindes. Tegelikult võib öelda, et vastav põhimõte on Ossinovskile omane kõigis tema tegemistes, mida ta ette võtab - kui juba teha, siis maksimaalselt hästi.

Samas tunnistab ta, et loomulikult ei ole maailm must-valge ning kõike kuldmedali vääriliselt teha pole võimalik. Ebaõnnestumise korral on oluline aga endale aru anda, et see on sinu kaotus, millega ei tohiks lihtsalt leppida. Eesmärgiks peab ikkagi olema kõige parem võimalik tulemus. Ossinovski rõhutab, et isana on ta püüdnud ka mõlemat oma poega vastava põhimõtte järgi kasvatada. Ta toob näitena oma vanema poja, sotsiaaldemokraadist Riigikogu liikme, Jevgeni Ossinovski, kes isa sõnul on maksimalist kõigis oma tegemistes. Olgu selleks siis maksimaalsetele tulemustele omandatud kaks kõrgharidust või ka põhjalikult ette valmistatud avalikud esinemised nii televisioonis kui ka Riigikogu puldis.

Kuidas Ossinovski töölisest Eesti üheks rikkamaks ettevõtjaks sai, saab pikemalt lugeda Äripäeva 11. mail ilmunud elustiiliajakirjast Gentleman.

 

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111