Jaga lugu:

Müük varastatud kontaktidega - risk või naljanumber?

Vandeadvokaat Risto Rüütli hoiatusele artiklis "Kõlvatu konkurent võib lõpetada vanglas" vastas üks meie kommentaator: "No selle peale ei oska kohe midagi öelda. Üle poolte ettevõtete kasutab müügijuhtide endiste tööandjate kontakte."

Glikman & Partnerid konkurentsiõiguse meeskonna juht, vandeadvokaat Risto Rüütel: "Kohtutes on kõlvatu konkurentsi juhtumeid, mis seonduvad endiste töötajatega, üle kümne.  Võib eeldada, et neid on rohkemgi, sest kohtusse need kõik ei pruugi jõuda."  Tulemuslikul müügil ei ole mingit majanduslikku mõtet, kui kogu teenitav raha tuleb hiljem trahvidena riigile maksta.

" Kas see väike kontoritarvete müügiga tegelev firma ikka teab oma riske?  Selle ettevõtja müügiosakond või müügiinimesed on piltlikult öeldes nagu viitsütikuga pomm, mis võib kõige ebasobivamal hetkel ettevõtte majandustulemused pea peale keerata,"

Kõlvatu konkurents, sh eelmise tööandja äri- või tootmissaladuste ärakasutamine uue tööandja huvides, põhjustab ettevõttele olulisi riske ja mitte üksnes kriminaalõiguslikke (ärisaladuse õigustamatu avaldamine on kuritegu), vaid ka tsiviilõiguslikke (s.o kahjunõuded). Siinjuures ei ole ka kuigi oluline, kas informatsioon on nö salvestatud töötajale mällu või kuhugi kirja pandud, kuna ainuüksi andmete avaldamine uuele tööandjale on keelatud. Ja ei maksa arvata, et kõlvatust konkurentsist tulenevaid tsiviilnõudeid praktikas harva esitataks. Päeva lõpuks ei ole ettevõtjale esmatähtis ju mitte käive, vaid see, mis peale kulude kandmist talle kasumina alles jääb. Toota tuleb inimestele vajalikke tooteid, mitte kurjategijaid või kohtuprotsesse.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee