Aira Tammemäe • 25. juuni 2012
Jaga lugu:

Liviko kasvatas eelmisel aastal eksporti 22%

AS Liviko kahes põhilises omatoodangu grupis saavutati oluline ekspordi kasv. Viru Valget eksporditi 31 protsenti ja Vana Tallinnat 16 protsenti mullusest enam.

Balti riikide kvaliteetalkoholi tootja ja müüja AS Liviko grupi 2011. aasta auditeeritud konsolideeritud netokäive oli 130 miljonit eurot, milles sisaldub 64,3 miljonit eurot alkoholi aktsiisimaksu. Grupi auditeeritud konsolideeritud puhaskasum oli 1,53 miljonit eurot ning EBITDA (maksude ja amortisatsioonikulu eelne tulu) 4,54 miljonit eurot.

„Liviko grupi 2011. aasta majandustulemuste paranemise eest tuleb meil tänulik olla aasta varasemaga võrreldes üle viiendiku kasvanud ekspordile, kuna koduturgudel valitseb jätkuvalt raske olukord, mida iseloomustavad suur alkoholi salakaubandus ja üha kasvav maksukoormus,“ ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Möödunud aastal alustas AS Liviko regulaarset eksporti Jaapani suurima hulgimüügiettevõtte Nihon Shurui Hambai kaudu Jaapani turule, kuhu ekspordib peamiselt Viru Valge Coolereid. AS Liviko kasvatas 2011. aastal ka oma osaluse Jaapani tütarettevõttes Hanza Trading Co varasemalt 50 protsendilt 60,45 protsendini.

AS Liviko eksportis 2011. aastal 20 turule: Läti, Leedu, Soome, Norra, Taani, Hollandi, Suurbritannia, Saksamaa, Austria,  Poola, Venemaa, Valgevene, Ukraina, Gruusia, Hiina, Tai, Jaapani, Ameerika Ühendriikide, Kanada ja Läänemere reisikaubanduse turule.

AS Liviko grupi 2011. aasta majandustulemustesse on konsolideeritud nii Eesti emaettevõtte AS Liviko, Läti tütarettevõtte SIA Liviko, Leedu tütarettevõtte Liviko UAB  kui ka Jaapani tütarettevõtte Hanza Trading Co tulemused.

Eesti, Läti ja Leedu riigieelarvesse maksid AS Liviko grupi ettevõtted kokku 64,3 miljonit eurot alkoholi aktsiisi, millest Eesti riigieelarvesse 48 miljonit eurot, Läti riigieelarvesse 10,8 miljonit eurot ja Leedu riigieelarvesse 5,6 miljonit eurot.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt