Aira Tammemäe • 27. juuni 2012
Jaga lugu:

Parim müük 2012 žürii: et müüjad on pähemäärijad, ei vasta tõele

Konkursi "Parim müük 2012" esimene voor on kohe jõudmas poole peale. Kolmandik žürii liikmetest on oma testostud teinud ning tulemused edastanud. Esmane tagasiside näitab, et potentsiaalsed kliendid ootavad pigem aktiivsemat müüki.

Esimeses voorus hinnatakse eelkõige teenindus- või müügiettevõtet tervikuna, seega pole kunagi teada, kes just satub žürii liikme kontakti tulemusena firmat esindama. Testoste viib läbi kümneliikmeline žürii, kuhu kuuluvad mitmed tippjuhid, müügiorganisatsioonide juhid, müügikoolitajad ja ajakirjanikud. Hindamine toimub etteantud vormil.

Žürii liikmete kontaktideks tuleb konkursil osalejatel valmis olla juuli lõpuni.

Žürii esimehe Mihkel Reinsalu sõnul on esimeste tulemuste põhjal veel vara teha üldistusi, kuid tundub, et suurimaks veaks on kujunemas vähene huvi  või oskus selgitada välja kliendi tegelik vajadus. "Üldlevinud arvamus, et müüjad on ühed suured pähemäärijad ei vasta ka tõele, pigem näitavad esimesed tulemused seda, et müüja/teenidaja võiks olla pisut aktiivsem oma toote või teenuse pakkumisel. Minu enda kogemus kontrollhelistamise puhul oli see, et ma pidin ise palju küsima, et saada infot toote omaduste kohta," annab Reinsalu esmast tagasisidet.

Pool esimest vooru on alles ees ja seetõttu on vara öelda, kes on kujunemas liidriks ja kes jäävad tahapoole. "Täna saab öelda seda, et hetkel pole veel ühtegi võistkonda, kes ei oleks ka komistanud. Seega tulemusi on hetkel vara ennustada," on Reinsalu veendunud.

Konkursi "Parim müük 2012" esimese voor lõpeb 31.juulil. Seejärel toimub tulemuste analüüs ning 7.augustiks on II vooru pääsejad teada. Konkursil osalevad sellised suured müügiorganisatsioonid nagu Tele2, Viasat, LHV (läbi koostööparteri), Starman, lisaks veel mitmeid väiksemaid, aga vähemalt sama edukaid müügitiime. Võitja kuulutatakse välja 13.septembril müügijuhtimise aastakonverentsil "Müügijuht kahe tule vahel" .

Jaga lugu:
Seotud lood
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee